Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Aνακοίνωση του Ε.Κ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑ Αγρινίου


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ.: (26410) 22 325 FAX : (26410)46 515



              Α Ν Α Κ Ο Ι ΝΩ Σ Η

Σε πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο ανακοινώθηκε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Αγρινίου ( ΔΕΥΑΑ) καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας με πρόσχημα ότι είναι ελλειμματικές.
Το μέτρο αυτό της κυβέρνησης εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και στις δεσμεύσεις της για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
Ο τελικός σκοπός της είναι η παράδοση των επιχειρήσεων αυτών και των υπηρεσιών τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο για να αυξήσει την κερδοφορία του.
Άλλωστε η κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων περιλαμβάνονταν και στο σχέδιο «Καλλικράτης» που εφαρμόζεται στην τοπική διοίκηση με βάση τις κατευθύνσεις και τις εντολές της Ε.Ε.
Το Ε. Κ. Αγρινίου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο κλείσιμο της ΔΕΥΑΑ , καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ σήμερα, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους , να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχουν «σωτήρες», δεν χωράνε ολιγωρίες και συμβιβασμοί απέναντι στην πολιτική και τα μέτρα που οδηγούν σε απολύσεις , ανεργία, φτώχεια και ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας για να αυξάνουν τα υπερκέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα
Τώρα χρειάζεται δράση ενάντια:

  • Στο κλείσιμο των ΔΕΥΑ
  • Στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις 
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Ύδρευσης- Αποχέτευσης.


                                 Δεκέμβρης 2013

                                 Το Δ.Σ του Ε.Κ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου