Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Σχετικά με το θέμα "ύδρευση του Αιτωλικού"


Από τον κ.Μαργαρίτη Θόδωρο δημοτικό σύμβουλο εκλεγμένο με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή.


Προς την εφημερίδα Αιχμή

Σχετικά με το θέμα "ύδρευση του Αιτωλικού" στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου της 17/12/2013.

Στο άρθρο σας, στην ΑΙΧΜΗ της 19 Δεκεμβρίου, σχετικά με το θέμα , μιλώντας για τις τοποθετήσεις των επικεφαλείς των παρατάξεων παραλείψατε τη δική μου τοποθέτηση.
Επειδή είναι ένα θέμα που κατ’ επανάληψη έθετα στο δημοτικό συμβούλιο (μπορείτε να το διαπιστώσετε από τα πρακτικά , τα οποία σημειωτέον δεν τα τυπώνουν από πέρυσι, αλλιώς θα παρέθετα φωτοτυπίες) αλλά και με συχνές επισκέψεις στην ΔΕΥΑΜ ζητούσα ενημέρωση (μπορεί να το βεβαιώσει η διεύθυνση), αλλά κυρίως γιατί στη σχετική συνεδρίαση είχα συγκεκριμένη θέση με πρόταση (όπως πολύ λίγοι συνάδελφοι), την οποία και παραθέτω , με την ελπίδα πως θα βρείτε τον τρόπο να την δημοσιοποιήσετε για πληροφόρηση των αναγνωστών σας.
« Πρόκειται για ένα χρονίζον πρόβλημα που έχει άμεση επίπτωση στην υγεία . Σαν τέτοιο χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση με σοβαρό αυστηρό χρονοδιάγραμμα που θα δίνει λύση άμεση και λύση οριστική.
Η άμεση λύση δεν μπορεί παρά να είναι από αύριο, από αύριο, νερό πόσιμο δωρεάν με υδροφόρα από Κορπή ή από αλλού.
H οριστική λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή της υδροδότησης από τον Εύηνο. Αύριο κιόλας πρέπει να γίνει επίσκεψη στην περιφέρεια από το δημοτική αρχή μαζί με κατοίκους του Αιτωλικού για να ασκηθεί πίεση για άμεση χρηματοδότηση του έργου που αν είναι δυνατόν (υπάρχουν μελέτες ) να ξεκινήσει από αύριο. Ακούστηκε εδώ ότι το έργο της υδροδότησης από τον Εύηνο κοστίζει πολύ, αρκετά εκατομμύρια ,δεν νομίζω, αλλά όσα και αν κοστίζει πρέπει να διατεθούν και μάλιστα τώρα».

Συμφώνησα με την πρόταση του δημάρχου για διακοπή υδροδότησης του Αιτωλικού αιτιολογώντας ότι μια τέτοια πράξη θα έθετε πιο επιτακτικά τη λύση του προβλήματος και θα πίεζε τους κυβερνώντες να δώσουν άμεση λύση.
Σημείωσα πως καμία λύση δεν θα δοθεί αν οι κάτοικοι δεν ξεσηκωθούν και είναι πολύ πιθανόν και του χρόνου να συζητούμε το ίδιο θέμα.

                                                Μεσολόγγι 20/12/2013
Μαργαρίτης Θόδωρος δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου