Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΚΚΕ: Επίκαιρη Ερώτηση για την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αλυκών

             
Επίκαιρη Ερώτηση για την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αλυκών κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.
Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης επισημαίνει:


«Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αλυκών

Μαζικά στο σφυρί βγάζει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ φιλέτα δημόσιας γης και περιουσίας, με "επενδυτικό" κίνητρο την εφαρμοζόμενη εγκληματική πολιτική για τη διαμόρφωση φθηνότερης και περισσότερο ευέλικτης εργασίας. Όλα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και των καπιταλιστικών κερδών.
Από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική δεν γλίτωσαν ούτε οι "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ ΑΕ", όπου με την υπʼ αριθμ. 233/05-04-2013 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων ετοιμάζεται η εκποίηση της επιχείρησης...
Οι "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ ΑΕ" είναι εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου που ιδρύθηκε το 1988 και αποτελείται από επτά αλυκές που υπάρχουν στη χώρα. Το Δημόσιο ελέγχει σήμερα το 55% της εταιρείας, το 20% ανήκει στους δήμους και το 25% στην εταιρεία "ΚΑΛΑΣ". Οι ελληνικές αλυκές είναι ο μοναδικός παραγωγός άριστης ποιότητας θαλασσινού αλατιού, με σημαντικά κέρδη και σήμερα, γιʼ αυτό έχει μπει στο μάτι επιχειρηματικών ομίλων και σήμερα, αλλά και στο παρελθόν. Επίσης τροφοδοτεί όλους τους δήμους της χώρας και όλα τα κέντρα εκχιονισμού με αλάτι για τις ανάγκες τους χειμερινούς μήνες.
Ο ορυκτός πλούτος της χώρας είναι λαϊκή περιουσία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρείται σε επιχειρηματίες. Η αξιοποίησή του πρέπει να γίνεται προς όφελος του λαού με κεντρικό σχεδιασμό για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Μια τέτοια ανάπτυξη θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τους εργαζόμενους, αλλά και τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Θα αξιοποιεί τις αλυκές δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας με μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους που θα τους προστατεύουν από εργατικά ατυχήματα, αναπόφευκτο αποτέλεσμα μιας παραγωγικής διαδικασίας με γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος.Για το ΚΚΕ και οι "Ελληνικές Αλυκές" πρέπει να μετατραπούν σε λαϊκή περιουσία και μαζί με τον υπόλοιπο ορυκτό πλούτο της χώρας να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα για την ευημερία του λαού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Αν η τρικομματική συγκυβέρνηση θα σταματήσει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των "Ελληνικών Αλυκών ΑΕ".

                        Ο βουλευτής Νίκος Μωραΐτης»


αναδημοσίευση από την prototypia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου