Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου

                   ΔΗΜΟΥ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

                             

                           

                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου (Τρίτη 28-5-2013) εκτός των άλλων θεμάτων συζητήθηκε το θέμα: « Εισήγηση της Οικονομικής επιτροπής σχετικά με την κατάρτιση και ψήφιση ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης». Προτάθηκε να υπερψηφιστούν  από το Δημοτικό Συμβούλιο και να γίνουν δεκτές οι διαδικασίες και τα κριτήρια για την εφαρμογή του προγράμματος Εξυγίανσης του δήμου μας από το Παρατηρητήριο. Ουσιαστικά ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη για εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών μέτρων που στραγγαλίζουν τη λαϊκή οικογένεια και αφαιρούν και τα εναπομείναντα ψήγματα τοπικής αυτοδιοικητικής λειτουργίας των δήμων ( μνημόνια, επιτήρηση κ.λ.π).

Η δημοτική πλειοψηφία ψήφισε υπέρ γιατί  όπως είπε δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και δεν δέχτηκε την πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για πλήρη άρνηση υποταγής και άμεσο κάλεσμα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για άμεση συνεδρίαση για πλήρη και σύσσωμη άρνηση και οργάνωση πολύμορφου αγώνα σε κάθε δήμο.

Ακόμη η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τόνισε:

1. Πως όλες οι κυβερνήσεις εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία συνέβαλαν στην οικονομική ασφυξία των δήμων παρακρατώντας αυθαίρετα  ακόμα και αυτούς τους πόρους ψίχουλα που οι ίδιοι είχαν νομοθετήσει να δίνονται στους δήμους (τουλάχιστον 10,5 δις).

2. Η λεγόμενη «εξυγίανση» προβλέπεται  από τον «Καλλικράτη» (που ψήφισαν  όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ  ) και με λίγα λόγια σημαίνει  απολύσεις, νέους φόρους και  αύξηση όσων ήδη υπάρχουν, παράδοση αρμοδιοτήτων και έργων σε επιχειρηματίες, αναστολή ακόμα και κατάργηση υπηρεσιών των δήμων.

3. Το πρόβλημα της κακοδιαχείρησης των οικονομικών των δήμων είναι υπαρκτό και σαφέστατα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και να απαιτηθεί επίμονα η διαλεύκανσή του, δεν είναι όμως το κυρίαρχο και προπάντων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δεχτεί ο άνεργος, ο εργαζόμενος , ο συνταξιούχος, ο μικροεπαγγελματίας, ο μικρέμπορας να γίνει εργαλείο , δικαιολογία για επιβολή αυστηρότατης αντιλαϊκής πολιτικής .

4. Οι αιρετοί στους δήμους  οφείλουν να τοποθετηθούν και να πουν το ναι ή το μεγάλο όχι με παρρησία , θάρρος και αγωνιστικότητα, απέναντι στην μετατροπή της τοπικής διοίκησης σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό ενός βαρβάρου αντιλαϊκού κράτους και διευκολυντές επιχειρηματιών αλλιώς το  ναι και το μουρμουριστό όχι έχουν την ίδια ακριβώς αξία, την αξία του ΝΑΙ και της συναίνεσης.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πιστεύει ότι πρέπει, ειδικά τώρα σε μια περίοδο αύξησης των λαϊκών αναγκών, με τη φτώχεια και την εξαθλίωση να παίρνουν μαζικά χαρακτηριστικά, με την εκ νέου μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους που οδηγεί σε κατάρρευση ακόμα και αυτών των ελάχιστων ανεπαρκών κοινωνικών υπηρεσιών που προσφέρουν οι Δήμοι, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στη ζωή των φτωχών λαϊκών οικογενειών, που πρακτικά, οδηγεί χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, σε υποβάθμιση των υπηρεσιών τους, σχολεία χωρίς θέρμανση, μεταφορά των μαθητών με έξοδα της οικογένειας, κλείσιμο δημοτικών ιατρείων, κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, περιορισμό του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” κ.λπ., με τις μειώσεις χρηματοδότησης που δεν καλύπτεται πλέον ούτε η μισθοδοσία του προσωπικού και αυτό αντικειμενικά θα οδηγήσει σε απολύσεις και εφεδρεία του προσωπικού. Τώρα πρέπει ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ.

ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:


  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων που θα προέρχεται από αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου,
  • Πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων.
  • Άμεση δραστική μείωση ανταποδοτικών και άλλων τελών, με στόχο την κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών, που χτυπάνετο λαϊκό εισόδημα.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των Δήμων. Καμιά ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα.
  • Καμία απόλυση – Οχι στη νέα εφεδρεία. Ανανέωση άμεσα όλων των συμβάσεων και δρομολόγηση της μονιμοποίησής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
  
                        31 ΜΑΙΟΥ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου