Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ανασυγκρότηση της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ (Aιτωλοακαρνανίας)


                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι

Το 35ο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. , ενώ πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης, όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και ραγδαίας υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, αυτό που το χαρακτήρισε ήταν η σύμπλευση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ( που εκφράζει η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε.) με την στρατηγική της Ε.Ε., των μονοπωλίων και ο εκφυλισμός του…Η επίθεση των μονοπωλίων και της Ε.Ε. στους λαούς της Ε.Ε. δεν έχει τελειωμό. Οι τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο έχουν να κάνουν με τη στρατηγική τους. Μπροστά στα κέρδη τους και πως θα ξεπεράσουν την κρίση τους όσο πιο ανώδυνα γίνεται, αδιαφορούν πλήρως για την τύχη του Κυπριακού λαού και των άλλων της Ευρώπης. 
 Η επίθεση της συγκυβέρνησης ( Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) στην εργατική τάξη και το λαό συνεχίζεται. Ετοιμάζει το τελειωτικό χτύπημα κατά των εργαζομένων. 
Θέλει να βάλει «ταφόπλακα» στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αναιρείται η ίδια η έννοια του κατώτατου μισθού, καθώς θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των μονοπωλίων. Η ανεργία καθημερινά μεγαλώνει , έχει ξεπεράσει το 27% με προοπτική το 30% , ειδικά για τους νέους ξεπερνά το 62%. Οι μειώσεις μισθών – μεροκάματων , η κατάσταση στην υγεία – παιδεία, κάνει τη ζωή του λαού σκέτη κόλαση. 
 Στην περιοχή μας η κατάσταση είναι δραματική . 
Εκτός από την ανεργία , που είναι στα πανελλαδικά επίπεδα, η κατάσταση σ’ αυτούς που εργάζονται δεν είναι καλύτερη . Οι συνθήκες εργασίας , η απλήρωτη εργασία ( Αμβρακία-  Άκτιο 13 μήνες, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, στα φωτοβολταϊκά, στις επιχειρήσεις ) οι απειλές της εργοδοσίας, ο εκφοβισμός δίνουν και παίρνουν.
Όλο το προηγούμενο διάστημα το ΠΑΜΕ , το ταξικό κίνημα , οργάνωσε την πάλη του λαού στην περιοχή μας, να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν περιορίστηκε μόνο στα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, εκεί η δράση του είναι δεδομένη και αποτελεσματική. Δεν υπάρχει πρόβλημα εργατικής οικογένειας που να μη ασχολήθηκε. Δε στάθηκε μόνο σ’ αυτά τα προβλήματα , έδωσε προοπτική στον αγώνα . Συνέβαλε στη συσπείρωση της εργατικής τάξης σε ταξική κατεύθυνση . Ενίσχυσε την κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους , τους αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών στρωμάτων, δυναμώνοντας τη λαϊκή συμμαχία. Έδειξε το δρόμο για το τι κίνημα χρειάζεται σήμερα. 
Κίνημα που να μπορεί να τους φοβίσει, που δε θα παλεύει μόνο για επιμέρους βελτιώσεις, αλλά για το σύνολο των αναγκών της λαϊκής εργατικής οικογένειας. Κίνημα που θα βάζει στην ημερήσια διάταξη το κεντρικό πρόβλημα – ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι: ή εμείς ή τα μονοπώλια – ή με το κεφάλαιο ή με το λαό. Ανάπτυξη για το λαό ή για τα κέρδη των μονοπωλίων Κίνημα που θα βάζει στόχο τη διεκδίκηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της
Πάνω σ’ αυτή τη γραμμή επιδιώκαμε την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος , την αναβάθμιση της λειτουργίας και δράσης των σωματείων, την αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων με δράση από τα κάτω σε κάθε χώρο δουλειάς , σ’ όλους τους κλάδους, καρφί στο μάτι της εργοδοσίας
Σας καλούμε να πάρετε μέρος στη σύσκεψη – συζήτηση που θα γίνει τη Δευτέρα 8 Απρίλη και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Ε. Κ. Αγρινίου, με θέματα : 
 Πολιτικές εξελίξεις και δράση του ταξικού κινήματος 
 - Ανασυγκρότηση της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου