Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου αρνήθηκε να συζητήσει για τα χαράτσια


                                                ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ 
              ΜΕΣΟΛΟΓΙΟΥ - ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΟΙΝΙΑΔΩΝ

                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τη δημοτική αρχή αλλά και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις του δήμου γιατί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου αρνήθηκαν να γίνει συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης για τα αντιλαϊκά βάρβαρα μέτρα , τα χαράτσια της καπιταλιστικής λαίλαπας που γονατίζουν και αφανίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά τσακίζουν τους ανέργους , τους εργαζόμενους, τους μικροεμπόρους μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους για να σωθούν τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των αισχρών τοκογλύφων δανειστών.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πρότεινε τρεις άξονες δράσης:
Α. Ο δήμος να πρωτοστατήσει στην οργάνωση του λαού ώστε να αρνηθεί να πληρώσει τα χαράτσια.
Β. Ο δήμος να πάρει αποφάσεις που αφορούν σε δικά του τιμολόγια (νερό, δημοτικά τέλη κ.λ.π.),
1.καταργησή τους για τους άνεργους , τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μικρέμπορους μικροεπαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε δύσκολη θέση.
2. δραστική μείωση για όλους τους υπόλοιπους αφού έχουν δει τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται και να μειώνονται πολλές φορές και πάνω από το 30 %.
Γ. Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα λαϊκών αναγκών (εργασίας, δαπανών για βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, νερό, καθαριότητα κ.λ.π), αλλά και γενικότερης πολιτικής να είναι πλέον σε ευθεία αντιπαράθεση και αντίθεση με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.
Η δημοτική αρχή όχι μόνο αρνήθηκε αλλά και με αρκετή ειρωνεία τοποθετήθηκε ενάντια και το χειρότερο σε επόμενο θέμα που αφορούσε στην ανύπαρκτη ύδρευση του ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ενέκρινε κεφαλικό χαράτσι κατά νοικοκυριό (100 ευρώ + ΦΠΑ για το 2010 και 50 ευρώ + ΦΠΑ για το πρώτο εξάμηνο του 2011).
ΚΑΛΟΥΜΕ όλο το λαό να ξεσηκωθεί και να αντιδράσει.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΠΙΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
                                    ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου