Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

H Απολογιστική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου


            ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε την Τετάρτη 3 Απρίλη η Γενική Απολογιστική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Ε.Κ.Α.
Στη συνέλευση συζητήθηκαν και αναδείχτηκαν βασικά προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής, όπως και γενικότερα, αλλά και προβλήματα στη λειτουργία και δράση των σωματείων.Η συζήτηση επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερα στα ζητήματα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ( Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.) , της απλήρωτης εργασίας, της αντιλαϊκής φορολογικής πολιτικής, στην αναγκαιότητα κοινής δράσης και συμμαχίας της εργατικής τάξης με τ’ άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα και τα προβλήματα στη νεολαία κ.λ.π.
Αναδείχτηκε το ζήτημα της βελτίωσης και ισχυροποίησης της λειτουργίας και δράσης των σωματείων στην ενασχόλησή τους με τα προβλήματα των εργαζομένων, στη βάση των κατευθύνσεων του Π.Α.ΜΕ., σαν το μόνο ταξικό δρόμο στους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε.- μονοπωλίων και την ανατροπή της.
Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Απεργίας για την ΤΕΤΑΡΤΗ 1η Μάη τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά , μέρα ταξικής πάλης των εργατών όλου του κόσμου και τους ήρωες της τάξης μας, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την επιχείρηση αποπροσανατολισμού και εκφυλισμού της Πρωτομαγιάς που προωθούν κυβέρνηση και εργοδοσία , μετατρέποντάς τη σε αργία, με τη μεταφορά της την Τρίτη του Πάσχα .
Η Γ.Σ. των αντιπροσώπων του Ε.Κ.Α. καλεί τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να πάρουν ανάλογες αποφάσεις για την 1η του Μάη και τους εργαζόμενους να δώσουν την αγωνιστική τους απάντηση στα σχέδια αυτά , γιατί η 1η Μάη δεν είναι αργία και γιορτή των λουλουδιών, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.

                                   
Αγρίνιο 4/4/2013
                                  Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου