Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Οι κομμουνιστές όλου του κόσμου χαιρετίζουν το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ


Και προσμένουν οι αποφάσεις του να ενισχύσουν την πάλη σε εθνικό και διεθνές επίπεδοΣτην ΚΕ του ΚΚΕ καταφτάνουν χαιρετιστήρια μηνύματα προς το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ από δεκάδες κομμουνιστικά, εργατικά και άλλα κόμματα, απ' όλο τον κόσμο. Το ΚΚΕ, συνυπολογίζοντας το σημαντικό κόστος κι εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει, δεν έχει προσκαλέσει σε αυτό το Συνέδριο ξένες αντιπροσωπείες.
Μέχρι στιγμής χαιρετιστήρια μηνύματα έχουν στείλει 66 κόμματα και οργανώσεις:
- Κομμουνιστικό Κόμμα Αιγύπτου
- Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας

Στέλνει τις καλύτερες ευχές του για την επιτυχή ανάπτυξη των εργασιών του 19ου Συνεδρίου και υπογραμμίζει: «Η επιτυχής ανάπτυξη των εργασιών του Συνεδρίου αυτού αποτελεί ένα ιστορικό επίτευγμα και μια πολιτική νίκη στο μακρύ δρόμο γεμάτο θυσίες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, για τη νίκη της προλεταριακής επανάστασης, την ανατροπή του καπιταλισμού και το χτίσιμο του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού στην Ελλάδα (...) Το ΚΚΕ, ως μέρος του Παγκόσμιου Κομμουνιστικού Κινήματος, έχει ξεχωρίσει και διακρίνεται επειδή βρίσκεται στην κορυφή των εργαζομένων μαζών της Ελλάδας, της εργατικής τάξης στην ταξική πάλη τους (...) Οι Αλβανοί κομμουνιστές έχουν παρακολουθήσει και παρακολουθούν με συμπάθεια τη δική σας επαναστατική δραστηριότητα, την δική σας αξιέπαινη δουλειά στην οργάνωση και κατεύθυνση της ταξικής πάλης, της αντικαπιταλιστικής αντίστασης των εργαζομένων μαζών της Ελλάδας. (...) Ο κόσμος σήμερα είναι στο κατώφλι των μεγάλων μετασχηματισμών. Χτυπάνε οι καμπάνες του θανάτου για το γέροντα καπιταλισμό. Είναι καθήκον μας ως κομμουνιστικά κόμματα να είμαστε στην κορυφή των εργατικών μαζών για την ανατροπή του καπιταλισμού και τη νίκη του κομμουνισμού».
- Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας

- Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Αυστρίας
Δηλώνει στο μήνυμά της πως «παρακολουθούμε την εντυπωσιακή δουλειά των συντρόφων του ΚΚΕ, τον έντονο αγώνα που διεξάγετε τα τελευταία χρόνια ενάντια στην καπιταλιστική καταπίεση (...) Το ΚΚΕ είναι ένα λαμπρό παράδειγμα που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα σε όλο τον κόσμο ως σταθερό και ισχυρό αγωνιστικό κόμμα που βασίζεται στο μαρξισμό - λενινισμό, την επαναστατική ταξική πάλη και την οργανωμένη λαϊκή αντίσταση. Στη σύγχρονη Αυστρία δεν υπάρχει κόμμα σαν το ΚΚΕ. Η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, ο συνασπισμός μας που βασίζεται στο μαρξισμό - λενινισμό, δουλεύει ήδη εδώ και οκτώ χρόνια για να συγκροτήσει ξανά ένα τέτοιο κόμμα, σε στενή συνεργασία με την Κομμουνιστική Νεολαία, την Κομμουνιστική Ενωση Φοιτητών και την Κομμουνιστική Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία. Τους τελευταίους μήνες κάναμε ορισμένα συγκεκριμένα βήματα στην κατεύθυνση της ίδρυσης και της συγκρότησης του "Κόμματος Εργασίας Αυστρίας" ως νέου επαναστατικού μαρξιστικού - λενινιστικού εργατικού κινήματος στην Αυστρία (...) Ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε στενούς δεσμούς ανάμεσα στο Κόμμα Εργασίας Αυστρίας και το ΚΚΕ για να συνδέσουμε την κοινή διεθνιστική πάλη της εργατικής τάξης και των άλλων καταπιεζόμενων κοινωνικών τάξεων των δύο λαών μας, των λαών της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου».
- Κομμουνιστικό Κόμμα Στυρίας, Αυστρία
- Κόμμα Εργατών Βελγίου
- Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας
- Κομμουνιστικό Κόμμα Βιετνάμ

- Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας

Εκφράζει την πεποίθησή του πως το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ «θα συνεισφέρει σημαντικά στο θησαυροφυλάκιο του μαρξισμού - λενινισμού για το καλό του ελληνικού λαού και την ανατροπή του ζυγού του κεφαλαίου. Ωμος προς ώμο, υπό τη σημαία του διεθνισμού, θα κατορθώσουμε μαζί την απελευθέρωση της εργατικής τάξης των χωρών μας και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού».
- Ένωση Κομμουνιστών Βουλγαρίας

Εύχεται στους αντιπροσώπους του Συνεδρίου εποικοδομητική δουλειά και σημειώνει: «Το ΚΚΕ, ακολουθώντας το δύσκολο δρόμο του μαρξισμού-λενινισμού, απέδειξε ότι είναι ακούραστο στον αγώνα για την υπεράσπιση των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων της εργατικής τάξης, για την οργάνωση της προλεταριακής ενότητας και μαχητικότητας. Υπερασπιζόμενο τη θέση του ως επαναστατική πρωτοπορία του ελληνικού προλεταριάτου το ΚΚΕ αποτελεί παράδειγμα για όλους τους κομμουνιστές των Βαλκανίων, της Ευρώπης και του κόσμου. Είμαστε σίγουροι πως μόνο ένα κόμμα, συνδεδεμένο με τα προοδευτικά στρώματα του λαού, ένα κόμμα που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, ένα κόμμα που βασίζεται στη δύναμη του επιστημονικού κομμουνισμού μπορεί να αλλάξει την πορεία της Ιστορίας. Το ΚΚΕ είναι υπόδειγμα τέτοιου κόμματος. Εκφράζοντας τη συντροφική μας αλληλεγγύη, αναμένουμε τις αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου σας και συμμεριζόμαστε τις προσπάθειές σας για την υπεράσπιση του μαρξισμού - λενινισμού και των γραμμών του κομμουνιστικού κινήματος από τον οπορτουνισμό και το ρεβιζιονισμό. Τα μέλη της Ενωσης κομμουνιστών στη Βουλγαρία παραμένουν σύντροφοι και συναγωνιστές των μελών του ΚΚΕ στην πάλη για το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό».
- Κόμμα των Βουλγάρων Κομμουνιστών
- Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας:
Αναφέρεται στα αδιέξοδα του καπιταλισμού κι ενημερώνει πως «στη Λατινική Αμερική, και ιδιαίτερα στη Βραζιλία, βρίσκεται σε εξέλιξη μια δημοκρατική και προοδευτική διαδικασία, με σημαντική συγκέντρωση δυνάμεων από τα επαναστατικά και αντιιμπεριαλιστικά κόμματα και κινήματα», ενώ καταλήγει πως «το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βραζιλίας είναι πεπεισμένο ότι η διεξαγωγή του 19ου Συνεδρίου θα συμβάλλει στην ενίσχυση του ΚΚΕ ως δύναμης για τον κοινωνικό μετασχηματισμό καθώς και στην ενίσχυση της πάλης των εργαζομένων και του λαού της Ελλάδας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την κοινωνική πρόοδο, την ειρήνη και το σοσιαλισμό».
- Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας 

αναφέρει: «Ο αγώνας του κόμματός σας έχει κεντρική σημασία για τους εργαζόμενους στη Βρετανία και η πείρα σας από την ανάπτυξη της Λαϊκής Συμμαχίας έχει άμεση σχέση με τους δικούς μας στόχους. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη Βρετανία είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοιες (...) Καλούμε σε δημιουργία μιας λαϊκής, δημοκρατικής αντιμονοπωλιακής συμμαχίας που θα μπορέσει να ενώσει γύρω από την εργατική τάξη όλα αυτά τα στρώματα που τα αντικειμενικά τους συμφέροντα βάλλονται από την κυριαρχία του χρηματιστικού κεφαλαίου (...) Αγαπητοί σύντροφοι, τα κόμματά μας έχουν ιστορικούς δεσμούς κοινού αγώνα (...) Σήμερα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τον αγώνα σας (...) Η αντίστασή σας αποτέλεσε φάρο για τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη».
- Ένωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας

Σημειώνει πως στη Γαλλία «ο ευρωκομμουνισμός κατέστρεψε το προλεταριακό κίνημα. Το συνδικαλιστικό κίνημα κυριαρχείται σήμερα από μια υποταγμένη ρεφορμιστική γραφειοκρατία, η οποία περνά την ώρα της σε ένα κυνήγι μαγισσών ενάντια στους συνδικαλιστές της ταξικής πάλης ή στα σαλόνια του "κοινωνικού διαλόγου" για να καταφέρει να περάσει το χάπι της λιτότητας και επιχειρεί να εξουδετερώσει τη δυσαρέσκεια από την πολιτική της σοσιαλδημοκρατίας που προετοιμάζει τις συνθήκες για ένα δρακόντειο σχέδιο λιτότητας και για ένα κοινωνικό λιάνισμα. Οσον αφορά το ΚΚΓ, έχει πρόβλημα να υφίσταται, όχι σαν σκιά του εαυτού του, αλλά ακόμα και σαν σκιά της σοσιαλδημοκρατίας (...)». Υπογραμμίζει ακόμα πως «η μάχη για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος είναι μια σκληρή μάχη». Σ' αυτή τη μάχη, η ΕΚΕΓ «εκτιμάει βαθιά τη θεωρητική και πολιτική συνεισφορά του ΚΚΕ στο διεθνές επαναστατικό κίνημα. Οι αναλύσεις σας, η δράση σας, μας είναι πολύτιμα στη μάχη μας για την ανασυγκρότηση ενός αυθεντικού ΚΚ, αφομοιώνοντας την κληρονομιά του μαρξισμού-λενινισμού και εμπλουτίζοντάς την τολμηρά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κρίση δεν έχει άλλη διέξοδο πέρα από την κοινωνική επανάσταση που θα επιτρέψει να οικοδομήσουμε το σοσιαλισμό προς τον κομμουνισμό, αρχίζοντας από την εξουσία της εργατικής τάξης, από τη συλλογική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και ανταλλαγής και από την διεύθυνσή τους από τους εργαζομένους μέσα στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού».
- Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία (PRCF)

Στέκεται αλληλέγγυος στη μάχη που δίνει το ΚΚΕ και δηλώνει πως παλεύει «για τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών, για την αναγέννηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος στη βάση του Μαρξισμού - Λενινισμού, για τη διεύρυνση του παγκόσμιου αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, για το μεγάλο ξεσηκωμό των λαών της Ευρώπης ενάντια στην ατλαντική και υπερεθνική Ευρώπη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των συνεργατών τους της ολιγαρχίας στο εσωτερικό κάθε χώρας».
- Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

Στέλνει κομμουνιστικούς και αδερφικούς χαιρετισμούς για το 19ο Συνέδριο και τονίζει πως «οι αποφάσεις του Συνεδρίου σας έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς (...) Το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα είναι αλληλέγγυο με τους αγώνες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και τη μαχητική ταξική συνδικαλιστική οργάνωση του ΠΑΜΕ. Για εμάς ο προλεταριακός διεθνισμός είναι απόρροια κομμουνιστικής στάσης και όχι ζήτημα ελεημοσύνης. Γι' αυτό το λόγο επιδιώκουμε ακόμα πιο στενή συνεργασία με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του ΚΚΕ στη Γερμανία. Το 20ό Συνέδριο του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος που έγινε στο Μερφέλντεν της Φρανκφούρτης πριν από ένα μήνα είχε θετικά αποτελέσματα σε αυτήν την κατεύθυνση. Είμαστε σίγουροι ότι ο προσανατολισμός του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος στη διδασκαλία του Μαρξ, του Ενγκελς και του Λένιν που επιβεβαιώθηκε σε αυτό το συνέδριο καθώς και ο συνειδητός προσανατολισμός στην εργατική τάξη θα υπηρετήσουν την πρόοδο στη Γερμανία. Γνωρίζουμε καλά ότι έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας, όμως ο προσανατολισμός στο σοσιαλισμό είναι σωστός! Ευχόμαστε το Συνέδριό σας, που διεξάγεται εν μέσω δραματικών γεγονότων στην Ελλάδα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, να ολοκληρωθεί με επιτυχία και να πάρει προωθητικές αποφάσεις».
- Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας

Εκτιμά πως η εμπειρία του ΚΚΕ «είναι πολύτιμη για όλα τα κομμουνιστικά κόμματα, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες».
- Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία

 Σημειώνει πως «η οικονομική κρίση είναι πολύ βαθιά και δημιουργεί πολλά σοβαρά προβλήματα για το λαό: πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, αυξανόμενη φτώχεια, σκληρές περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ. (...) είναι εξαιρετικά σημαντικό η πρωτοπορία της εργατικής τάξης να παραμείνει σταθερή στο ιστορικό της καθήκον. Γνωρίζουμε και εκτιμούμε το γεγονός ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να εκπληρώσουν τον πρωτοπόρο ρόλο τους».
- Κόμμα Εργασίας (Ελβετία)

Δηλώνει πως «παρακολουθεί με προσοχή τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές αλλαγές στην Ελλάδα και χαιρετίζουμε τον αγώνα του ελληνικού λαού, των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στις πολιτικές λιτότητας (...) Η Ελλάδα σήμερα αποτελεί το πιο ωμό παράδειγμα της στρατηγικής των κυρίαρχων κύκλων της Ευρωπαϊκής Ενωσης που στόχο έχει να κάνει τους λαούς να πληρώσουν για τη συστημική κρίση του καπιταλισμού. Η πάλη του ελληνικού λαού συνολικά ενάντια στις πολιτικές της αντίδρασης που ενορχηστρώνονται από τη μεγάλη μονοπωλιακή αστική τάξη, η πάλη του ΚΚΕ και των αριστερών δυνάμεων για το σοσιαλισμό έχει θεμελιώδη σημασία για όλους τους λαούς του κόσμου. Θα παρακολουθούμε με προσοχή τις συζητήσεις σας».
- Κομμουνιστικό Κόμμα Νότιας Ελβετίας
- Ιαπωνικό Κομμουνιστικό Κόμμα

 Εκφράζει την ελπίδα του «να αναπτυχθεί η συνεργασία ανάμεσα στα δυο κόμματά μας στη βάση των κοινών καθηκόντων που περιλαμβάνουν την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων και την απόσυρση των ξένων στρατιωτικών βάσεων».
- Κομμουνιστική Ομάδα «Σίσο Ούντο» (Ιαπωνία)
- Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό)

Απευθύνει θερμούς χαιρετισμούς στο 19ο Συνέδριο κι εκφράζει την αλληλεγγύη του με τους αγωνιστές του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Οπως μας έδειξε ο Καρλ Μαρξ ο καπιταλισμός είναι ένα εκμεταλλευτικό σύστημα που από τη φύση του πλήττεται από κρίσεις. Αν δεν λυθεί η βασική αντίθεση του καπιταλιστικού συστήματος (...) δεν μπορεί να σταματήσει η εμφάνιση τέτοιων κρίσεων. Αυτή η αντίθεση μπορεί να επιλυθεί μόνο σε μια σοσιαλιστική κοινωνία (...) Ο λαός στη χώρα σας διεξάγει υπό την καθοδήγησή σας έναν ηρωικό αγώνα ενάντια στις προσπάθειες των κυρίαρχων τάξεων να τσαλαπατήσουν τη ζωή της εργατικής τάξης και του απλού λαού. Και σε άλλες χώρες του κόσμου οι λαοί ξεσηκώνονται ενάντια στις επιθέσεις που εξαπολύονται στο όνομα της λιτότητας. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό) διεξάγει επίσης έναν σκληρό αγώνα αντίστασης ενάντια στην επίθεση των κυρίαρχων τάξεων στη ζωή του λαού στην Ινδία. (...) Οι κυρίαρχες τάξεις προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν, εξαπολύοντας ακόμη και φυσικές επιθέσεις, για να διασφαλίσουν ότι δε θα δυναμώσει η αριστερά. Από το 2009 έχουν δολοφονηθεί πάνω από 500 σύντροφοί μας στη Δυτική Βεγγάλη (...) Με την ευκαιρία του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ θέλουμε για ακόμα μια φορά να επαναλάβουμε την αλληλεγγύη μας με τον αγώνα σας για το σοσιαλισμό (...) Είμαστε σίγουροι ότι με την καθοδήγηση των αρχών του μαρξισμού - λενινισμού θα βγούμε νικητές».
- Ιορδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

Αφού αρχικά αναφέρεται στην εξέλιξη της καπιταλιστικής κρίσης σημειώνει πως «το Κόμμα μας παρακολουθεί τους θαρραλέους αγώνες που διεξάγει το ένδοξο κόμμα σας ενάντια στις παραπάνω πολιτικές, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και όλων των μισθωτών (...) εκφράζει τα συναισθήματα ικανοποίησής του για τη σταθερή ανάπτυξη στις σχέσεις των κομμάτων μας που στηρίζεται στη βάση της δημιουργικής μαρξιστικής λενινιστικής θεωρίας και στην αγωνιστική αλληλεγγύη. Το κόμμα μας έχει υψηλή εκτίμηση για τις θέσεις αρχών που λαμβάνονται από το αδελφό σας κόμμα απέναντι στις εξελίξεις καταιγίδας που λαμβάνουν χώρα στην αραβική μας περιοχή».
-Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας
- Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας

- Κόμμα των Κομμουνιστών της Καταλονίας (Ισπανία): Αναφέρεται στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, «που πλήττει σκληρά την εργατική τάξη, όχι μόνο στην Ελλάδα, στην Καταλονία, στην Ισπανία, αλλά σε όλη την Ευρώπη, καθώς και στις χώρες που είχαν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη και πίστεψαν στο καπιταλιστικό μοντέλο. Πλήττει επίσης κι άλλα τμήματα του πληθυσμού όπως οι μικροί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επιχειρηματίες, οι έμποροι και οι φοιτητές». Εύχεται επιτυχία στο 19ο Συνέδριο για «μια κοινωνία πιο ισότιμη, πιο αλληλέγγυα, μια κοινωνία χωρίς τάξεις, μια σοσιαλιστική κοινωνία».
- Ένωση του Λαού της Γαλικίας (Ισπανία)

Στέλνει αδερφικούς χαιρετισμούς στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και σημειώνει πως «στη Γαλικία παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τον αγώνα του ελληνικού λαού (...) Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη και η πλειοψηφία της κοινωνίας με τη αποσάθρωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά γνωρίζουμε και την εξέχουσα αντίσταση του ελληνικού λαού στην οποία το ΚΚΕ παίζει σημαντικό ρόλο. Το σύνθημα του συνεδρίου "λαϊκή συμμαχία ο λαός στην εξουσία, ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος" αναδεικνύει το καθήκον που σήμερα γίνεται πιο επιτακτικό». Επίσης από τη Γαλικία, οι κομμουνιστές που δηλώνουν πως είναι οργανωμένοι στην κομμουνιστική ομάδα "FORXA!", σημειώνουν: "Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή κάθε ανάλυσή σας (...) Πρέπει να ενισχύσουμε την ενότητα και την ταξική πάλη ενάντια στις σειρήνες που δημιουργούν σύγχυση στους εργαζόμενους, καλούν σε "ενότητα της αριστεράς" (...) Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν όλοι οι αναθεωρητές στην Ελλάδα και στη Γαλικία, στο ισπανικό κράτος και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να προωθούν την ταξική συνεργασία και την κοινωνική ειρήνη. Προσποιούνται απλά ότι θα "μεταρρυθμίσουν" τον καπιταλισμό, ότι θα τον "εκδημοκρατίσουν", θα τον "εξανθρωπίσουν"». Επίσης, χαιρετίζεται η διεθνής δράση του ΚΚΕ και η ίδρυση της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης».
- Κομμουνιστές - Λαίκή Αριστερά - Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας
- Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών
- Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας
-Προοδευτικό Βήμα Κουβέιτ
- AKEΛ (Κύπρος)
- Λαϊκό Επαναστατικό Βήμα, Λάος
- Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας

- Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Λευκορωσίας: Σημειώνει πως «το ΚΚΕ βρίσκεται σήμερα στην κεφαλή της πάλης της εργασίας με το κεφάλαιο, υπερασπίζεται αποφασιστικά τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων συμμάχων της χώρας, καθώς και τα διεθνή συμφέροντα των εργαζόμενων της ΕΕ και ολόκληρου του κόσμου. Εκτιμούμε πολύ τη συνεισφορά των Ελλήνων κομμουνιστών στην υπεράσπιση της καθαρότητας του μαρξισμού-λενινισμού και στην ανάπτυξή του σύμφωνα με τις σύγχρονες συνθήκες, στην κατανόηση της θετικής και της αρνητικής πείρας από την πάλη στα προηγούμενα στάδια, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης του υπαρκτού σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, στη δημιουργία συνθηκών για την ιδεολογική ενότητα του παγκόσμιου κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος».
- Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα

Απευθύνει επαναστατικό χαιρετισμό και σημειώνει πως «η κατάρρευση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, έχει γίνει μια αντικειμενική ανάγκη για τη διατήρηση της ανθρωπότητας, αλλά δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνον με σκληρή επαναστατική πάλη εναντίον του (...) τονίζουμε τη σημασία της ανάπτυξης της "Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων", της δραστηριοποίησης του ρόλου της στην προώθηση των κοινών αγώνων προς τα εμπρός (...) ευχόμαστε στο συνέδριό σας κάθε επιτυχία στα καθήκοντά του, σας διαβεβαιώνουμε για τη συνέχιση της ανάπτυξης των αγωνιστικών σχέσεων που συνδέουν τα κόμματά μας, καθώς βλέπουμε ότι ο αγώνας που διεξάγει το ΚΚΕ, (...) είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί αναπόφευκτα στη νίκη».
- Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο Λιθουανίας

Εκτιμά πως το ΚΚΕ «είναι άξιος συνεχιστής των επαναστατικών και απελευθερωτικών παραδόσεων του ελληνικού λαού, μαχητική και συσπειρωμένη πρωτοπορία της εργατικής τάξης της Ελλάδας και οργανωτής του κινήματος διαμαρτυρίας των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Το κύρος του ΚΚΕ είναι υψηλό και στο διεθνές, αριστερό και κομμουνιστικό εργατικό κίνημα. Το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο της Λιθουανίας στηρίζει την ταξική πάλη που διεξάγει το κόμμα σας (...) Το κόμμα σας δείχνει στους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις πολιτικές οργανώσεις των άλλων χωρών το παράδειγμα της μαχητικής και αποτελεσματικής πάλης για τα κοινωνικά δικαιώματα, το παράδειγμα της διατήρησης και της ανάπτυξης του επαναστατικού χαρακτήρα του κομμουνιστικού κόμματος».
- Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας

υπογραμμίζει πως «αυτό το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η καπιταλιστική κρίση έχει δημιουργήσει νέες αντιθέσεις και μεγάλα δεινά για τους εργαζόμενους της Ευρώπης, ιδιαίτερα για τους εργαζομένους στην Ελλάδα. Το ΚΚΕ γνωρίζει καλά αυτήν την κατάσταση και είναι μπροστά σε έναν θαρραλέο αγώνα για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων ο οποίος αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους τους εργαζομένους σε ολόκληρη την Ευρώπη».
- Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού
- Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, Μεξικό

- Κομμουνιστικό Κόμμα Μπαγκλαντές
Αναφέρει πως στηρίζει σταθερά τον αγώνα του ΚΚΕ για την κοινωνική χειραφέτηση του λαού μας και ότι «προσπαθεί να αντιπαλέψει την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη χώρα, την ανελέητη εκμετάλλευση από την άρχουσα αστική τάξη και την αυταρχική κυβέρνηση που εκπροσωπεί την αστική τάξη καθώς και το θρησκευτικό φονταμενταλισμό και τον κομμουναλισμό. Αναπτύσσουμε αγώνες των εργαζομένων προκειμένου να πετύχουμε την επαναστατική δημοκρατία με σοσιαλιστική προοπτική». Ζητά, επίσης, πιο στενή συνεννόηση και πρακτική συνεργασία των ΚΚ που είναι πιστά στο μαρξισμό - λενινισμό και τον προλεταριακό διεθνισμό.
- Κόμμα Εργατών Μπαγκλαντές
- Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας
- Γιουγκοσλάβικο Κομμουνιστικό Κόμμα Μαυροβουνίου

Γράφει πως εκτιμά ιδιαίτερα τη διαχρονική επαναστατική εμπειρία του ΚΚΕ και δηλώνει: «Το παράδειγμα και η εμπειρία σας μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε στις σύγχρονες συνθήκες της αντεπανάστασης».
- Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας

- Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας
Εκφράζει την αλληλεγγύη του με την ακατάπαυστη πάλη του ΚΚΕ.
- Κομμουνιστικό Κόμμα Παλαιστίνης 

- Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας: 
Στέλνει τους πιο θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους αντιπροσώπους του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και δηλώνει πως «παρακολουθεί την πάλη του ΚΚΕ κι εκτιμά το ρόλο που παίζει το ΚΚΕ στην Ευρώπη ως η πιο μαχητική και μαζική κομμουνιστική οργάνωση. Για εμάς εξακολουθείτε να είστε παράδειγμα που αποτελεί πηγή έμπνευσης».
- Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα 

- Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας (ΠΓΔΜ)
αναφέρεται στη σημαντική συνεισφορά του ΚΚΕ κι εύχεται επιτυχία στις εργασίες του.
- Ρουμάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα

Απευθύνει θερμό, κομμουνιστικό, επαναστατικό χαιρετισμό και αναγνωρίζει την επαναστατική συμβολή του ΚΚΕ στην ενότητα των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων του κόσμου.
- Σοσιαλιστική Συμμαχία Ρουμανίας
- Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης (Ρωσία)
- Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας
- Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας

- Κομμουνιστικό Κόμμα Ελ Σαλβαδόρ 

- Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας
Γράφει, μεταξύ άλλων στο μήνυμά του: «Γνωρίζουμε το σημαντικό ρόλο που παίζει το ΚΚΕ στην οργάνωση της αντίστασης ενάντια στις προσπάθειες που γίνονται σήμερα για τη διάσωση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Σήμερα το κίνημα της εργατικής τάξης χρειάζεται ένα κομμουνιστικό κόμμα που να μπορεί να παλεύει και να προτείνει εναλλακτικό οικονομικό σύστημα και είμαστε σίγουροι ότι το ΚΚΕ είναι ένα τέτοιο κόμμα. Το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας δίνει μεγάλη σημασία στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ (...) Το ΝΚΚΓ εκφράζει το βαθύ σεβασμό του για τις διεθνιστικές παραδόσεις του ΚΚΕ. Ο διεθνισμός είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο στο οποίο όλοι βασιζόμαστε. Οι Ελληνες κομμουνιστές έχουν κάνει πολλά για να διατηρήσουν το πνεύμα του προλεταριακού διεθνισμού. Στηρίζουμε τις προσπάθειες του ΚΚΕ για την ενίσχυση της ενότητας των κομμουνιστικών κομμάτων, για τη δημιουργία μιας νέας και αποτελεσματικής μορφής διεθνούς συνεργασίας».
- Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας

Σημειώνει: «Η δράση του ΚΚΕ στο παρελθόν και στη σύγχρονη περίοδο έχει μεγάλο κύρος στα μάτια των κομμουνιστών της Σλοβακίας. Εκτιμάμε βαθιά τη διατήρηση του επαναστατικού χαρακτήρα του κόμματός σας, το γεγονός ότι παραμένετε πιστοί στη μαρξιστική - λενινιστική θεωρία και την εφαρμόζετε δημιουργικά στις σύγχρονες συνθήκες της ταξικής πάλης. Θαυμάζουμε την ικανότητα του κόμματός σας να είναι επικεφαλής των διαμαρτυριών και της αποφασιστικής πάλης για ένα καλύτερο και ευτυχισμένο μέλλον για τους εργαζόμενους. Παρακολουθούμε στενά τη δράση σας, για να μελετήσουμε την πείρα σας και να εμπνευστούμε για τη δική μας δράση. Ταυτόχρονα, ευχαριστούμε την ΚΕ του ΚΚΕ για τη στήριξη του ΚΚ Σλοβακίας στις δύσκολες συνθήκες που δουλεύουμε».
- Κομμουνιστικό Κόμμα Σουαζιλάνδης
- Κόμμα Αραβικής Σοσιαλιστικής Αναγέννησης (ΜΠΑΑΘ) Συρίας
- Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα
- Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας, Τσεχία
- Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας
- Φιλιππινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα - 1930
- Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Φινλανδίας για την Ειρήνη και το Σοσιαλισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου