Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ από τον Γιάννη Μηλιό


  
 Τη στήριξή του στο ΚΚΕ εκφράζει ο Γιάννης Μηλιός, οικονομολόγος, καθηγητής στο ΕΜΠ. Σε δήλωσή του σημειώνει: «Η στροφή του εκλογικού σώματος προς τα δεξιά μετά την κυβερνητική πολιτική, που απαξίωσε κάθε έννοια Αριστεράς, είχε αρνητικές επιπτώσεις στις πέραν του ΣΥΡΙΖΑ αριστερές δυνάμεις. Ενώ όμως οι μικρότεροι κομματικοί σχηματισμοί συρρικνώθηκαν δραματικά, το ΚΚΕ κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις του. 
   Το ΚΚΕ έχει κάνει θετική επανεκτίμηση κατά τα τελευταία χρόνια των αναλύσεών του και της πολιτικής στρατηγικής του σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Είναι δεδομένη η συνεπής και διαρκής στράτευσή του στους αγώνες υπεράσπισης των ταξικών συμφερόντων της εργατικής τάξης και των φτωχών, σε μια εποχή που οι κοινωνικές αντιθέσεις οξύνονται δραματικά. 
   Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που λέει στους εργαζόμενους: "Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα!". Είναι το μόνο κόμμα που δεν μιλάει στο όνομα "όλης της κοινωνίας", δεν διακηρύσσει την "ανάπτυξη για όλους", αλλά δηλώνει ξεκάθαρα ότι τα συμφέροντα του κεφαλαίου δεν συμβιβάζονται με εκείνα της εργατικής τάξης και των ευρύτερων εργαζόμενων στρωμάτων. Ότι κεφάλαιο και εργασία έχουν αντιθετικά και ασυμφιλίωτα μεταξύ τους συμφέροντα. 
   Από την επομένη των βουλευτικών εκλογών, το ΚΚΕ πρέπει να ασκήσει τον ηγεμονικό ρόλο, που εκ των πραγμάτων του αναθέτει ο πολιτικός συσχετισμός δυνάμεων στην Αριστερά, για να συσπειρώσει τις κοινωνικές αντιστάσεις που αναπτύσσονται αυθόρμητα ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, αλλά και να εμπνεύσει τον ευρύτερο κόσμο της Αριστεράς (πολιτικά ανένταχτο στην πλειοψηφία του), στην προοπτική μιας μαζικής αντικαπιταλιστικής στρατηγικής για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. 
   Στην παρούσα προεκλογική συγκυρία, η εκλογική υποστήριξη στο ΚΚΕ αποτελεί για τους αριστερούς αναγκαιότητα, παρά τις όποιες τυχόν διαφοροποιήσεις τους προς κάποιες πρακτικές ή θέσεις του Κόμματος».
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου