Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικη εκδικητική απόλυση συνδικαλιστήΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»
Έδρα: Εργατικό Κέντρο Αγρινίου -(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου
Τηλ: 26410-22325-KIN 6983795028 & 6937906749 - Email:
somidip-enosi@hotmail.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

   
   Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου, καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου και προέδρου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Άρτας, Δ. Λύκκα, από την επιχείρηση ¨Συνεταιρισμός Υδραυλικών Άρτας¨

   Η απόλυση ήρθε μια μέρα μετά την απαίτηση του συναδέλφου μας, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης το δώρο των Χριστουγέννων την τελευταία μέρα της προθεσμίας 21 Δεκέμβρη, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, αφού πρώτα η επιχείρηση είχε ενημερώσει πως θα πάρετε το δώρο στα μέσα Γενάρη. Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι ένα μήνα και δεν έχουν πάρει το επίδομα άδειας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν γιορτές!

   Η απόλυση αυτή καθόλου τυχαία και μεμονωμένο περιστατικό δεν είναι. Οι εργοδότες  έχοντας λυμένα τα χέρια της και αξιοποιώντας τους ¨αναπτυξιακούς¨- αντεργατικούς νόμους που νομοθετούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, προηγούμενες αλλά και νυν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιδιώκουν να ξεμπερδεύουν με τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων για σταθερή δουλειά, με αξιοπρέπεια και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, επιτιθέμενοι στους πρωτοπόρους συνδικαλιστές των ταξικών συνδικάτων, που δεν τους κάνουν τη χάρη να συναινούν στην εξαθλίωση της εργατικής τάξης, στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών

   Αυτό εξυπηρετεί και ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που ετοιμάζεται να φέρει η Κυβέρνηση, με στόχο να επικρατήσει σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και να σαρώσουν ότι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα.

      Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως η 
             ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

   Εργοδοσία, Κυβέρνηση, ΕΕ θα πάρουν την απάντηση τους μέσα στους χώρους δουλειάς, με οργάνωση και συλλογική δράση.


   Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόλυση του συνάδελφου και προέδρου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Άρτας, Δ. Λύκκα. Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας, να σταθεί αλληλέγγυος και να μην επιτρέψουμε καμία άλλη απόλυση.


                       Αγρίνιο, 28/12/2016           
                              Το ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου