Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Να καταργηθεί η πειθαρχική ρύθμιση, που προσπαθεί να βρει εξιλαστήρια θύματα στη δημόσια διοίκηση,


   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661

                 
Αθήνα 12/ 12/2016                 Αριθμ. Πρωτ.:128

             ΠΡΟΣ
  1. Υπουργό Υποδομών & Δικτύων
  2. Υπουργό Εσωτερικών
  3. Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ – ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Στα άρθρα 14, 15, 16 & 20 του νόμου 4439/2016 (ΦΕΚ 222/Α/30-11-2016) που αφορούν τις διαδικασίες χορήγησης άδειας ίδρυσης, λειτουργίας, αλλαγής δικαιούχου κλπ πρατηρίου υγρών καυσίμων αναφέρεται αντίστοιχα, ότι : «Η μη έγκαιρη διεκπεραίωσή τους εντός των … προθεσμιών συνιστά αυτοτελές πειθαρχικό παράπτωμα κατά των υπαιτίων προϊσταμένων και υπαλλήλων, το οποίο επιφέρει πειθαρχική ποινή προστίμου ποσού αντίστοιχου αποδοχών τριών (3) μηνών.»
Με λίγα λόγια τροποιήσατε τραγικά το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, «τυλίγοντας σε μια κόλλα χαρτί» συναδέλφους  υπαλλήλους και προϊσταμένους Τεχνικών Τμημάτων των Διευθύνσεων Μεταφορών των Περιφερειών της χώρας, χωρίς καμιά διερεύνηση αφού το παράπτωμα αυτό ορίζεται ως «αυτοτελές»!!!
Επιβάλλετε μάλιστα την ποινή του προστίμου στον υπάλληλο και τους προϊσταμένους του, ποσού ίσου με τις αποδοχές τριών (3) μηνών!!!
Θεωρείτε δηλαδή δεδομένη και αυτονόητη την υπαιτιότητα των υπαλλήλων και καταστρατηγείτε το κριτήριο της αθωότητας, που ισχύει και στο πειθαρχικό και στο ποινικό δίκαιο.
Δεν λαμβάνετε καθόλου υπόψη σας ούτε την υποστελέχωση, που υπάρχει σε όλες τις Διευθύνσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειών, ούτε τον απαρχαιωμένο και απαξιωμένο εξοπλισμό που υπάρχει, ούτε τον μεγάλο όγκο αρμοδιοτήτων και υποθέσεων που επιφορτίζονται, ούτε τις συγχύσεις που υπάρχουν στο θεσμικό πλαίσιο.
Με τέτοιες ρυθμίσεις δημιουργείται ένα κύμα αιτήσεων φυγής των υπαλλήλων από αυτές τις υπηρεσίες, αφού είναι υποχρεωμένοι ή να πράξουν το αδύνατο ή να επωμισθούν εξοντωτικές ποινές εάν δεν το πράξουν.
Ζητάμε να καταργηθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση, που προσπαθεί να βρει εξιλαστήρια θύματα στη δημόσια διοίκηση, να φορτώσει τις ευθύνες «στον τελευταίο μοχλό της αμάξης». Προθεσμίες για τη διεκπαιραίωση όλων των υποθέσεων στη δημόσια διοίκηση υπάρχουν και πρέπει να τηρούνται. Δεν μπορεί όμως να ξεχωρίζουμε τα πρατήρια υγρών καυσίμων ή κάποιους εργαζόμενους και να τους στοχοποιούμε. Το αντεργατικό πλαίσιο του πειθαρχικού δίκαιου δεν εξυπηρετεί την εξυπηρέτηση των πολιτών, ούτε προσδίδει φιλολαϊκή λειτουργία στη δημόσια διοίκηση. Η μόνη του στόχευση είναι στη τρομοκράτηση και χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων.-

Κοιν/ση
  1. ΕΝΠΕ
  2. Περιφέρειες
  3. Σύλλογοι-μέλη μας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου