Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Oχι στους γυρολόγους της πολιτικής

            


       Η «πολιτική γεωγραφία» της Βουλής

Το θέμα με τις μεταγραφές πολιτικών προσώπων μπροστά στις εκλογές, που αναδεικνύει το μέγεθος της κοροϊδίας σε βάρος του λαού, δεσπόζει αυτές τις μέρες. Το άθλιο πάρε - δώσε γίνεται στη βάση της στρατηγικής σύμπλευσης των πολιτικών και των κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτό. Ανάλογο παράδειγμα μπορεί να δει κάποιος και μέσα στο Κοινοβούλιο. Το πώς, δηλαδή, άλλαξε και πόσες φορές η σύνθεση της Βουλής από τις εκλογές της 17ης Ιούνη 2012 μέχρι σήμερα.
Η σύνθεση της Βουλής τότε (μέσα σε παρένθεση ο αριθμός των βουλευτών πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας) ήταν η εξής: ΝΔ 129 (127), ΣΥΡΙΖΑ 71 (71), ΠΑΣΟΚ 33 (28), ΑΝΕΛ 20 (12), ΔΗΜΑΡ 17 (9), ΚΚΕ 12 (12) και ναζιστική Χρυσή Αυγή 18 (16). Δηλαδή, στη Βουλή πριν τις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υπήρχαν 25 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν απ' τα κόμματά τους και συγκρότησαν δύο ομάδες: Τους 17 Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές (ΑΔΒ) και τους 8 εντελώς Ανεξάρτητους Βουλευτές. Ενώ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχασαν και πήραν ταυτόχρονα βουλευτές από άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες.
Η μόνη σταθερή Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Η ευκολία με την οποία στελέχη μεταπηδούν απ' το ένα κόμμα στο άλλο, άλλοι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και άλλοι μνημονιακοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον δήθεν αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και πάει λέγοντας, δείχνει ότι - παρά τις διαφορές τους - όλοι τους συμφωνούν ότι η χώρα θα είναι αλυσοδεμένη στις επιταγές της ΕΕ, ο λαός μας θα υποφέρει για το χρέος και οι όμιλοι θα αυγαταίνουν τα κέρδη τους.
Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ συμμετέχουν αγωνιστές και όχι γυρολόγοι. Αυτά τα ψηφοδέλτια πρέπει να δυναμώσει ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου