Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Άκτιο: Στο χώρο των διοδίων παραμένουν και σήμερα οι εργαζόμενοι


                      
                                                     Φωτό Αρχείου

Στον χώρο των διοδίων παραμένουν και σήμερα, Παρασκευή 2 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου, με σωματεία, φορείς και Ε.Κ της περιοχής να εκδηλώνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους. Διατρανώνουν την αποφασιστικότητά τους να ματαιώσουν τα σχέδια της εργοδοσίας να προχωρήσει στην υλοποίηση των απολύσεων τους και στην θέση τους να προσλάβει άλλους φθηνότερους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών που οι συμβάσεις τους προβλέπουν μειωμένους μισθούς και ψαλιδισμένα δικαιώματα.
Όλο το διάστημα των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων με μπροστάρη το σωματείο τους και με την αμέριστη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας - Βόνιτσας διεκδικούν την επαναπρόσληψη των 5 απολυμένων συναδέλφων τους, τεχνικών που είχαν απολυθεί την 31 Οκτώβρη, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου καθώς και την συνέχιση της εργασίας τους το 2015.
Στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή ταξικά σωματεία, Ε.Κ και φορείς της ευρύτερης περιοχής, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του Κόμματος, Νίκο Μωραϊτη.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία "ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ", που έχει αναλάβει από το νέο χρόνο την εκμετάλλευση των διοδίων, αρνείται να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζόμενων, ενώ έχει προσλάβει στη θέση τους φθηνότερους εργαζόμενους, κάτω των 25 ετών, ώστε να αυξήσει την κερδοφορία της με τη μείωση κατά 40% του «κόστους εργασίας».


                                                           902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου