Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Δελτίο τύπου της Γραμματείας Αιτωλοακαρανανίας του ΠΑΜΕ για την απεργία και την περιφρούρηση της στην επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ


                 

Τα ταξικά εργατικά κέντρα ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ, με οδηγό το Π.Α.ΜΕ., οι ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. στην Πρέβεζα και το ταξικό κλαδικό σωματείο του νομού Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά σήμερα 9 Απρίλη 2014, μέρα 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, δίνουν την μάχη από τα χαράματα για την επιτυχία της, στην επιχείρηση ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ στη Βόνιτσα, στα εργοτάξια της ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ-ΑΚΤΙΟΥ και της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ, στις συμβατικές οικοδομές, όπως και σε μια σειρά άλλους χώρους. Δίνουν τη μάχη για την περιφρούρησή της, με ψηλά το κεφάλι, ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης – της Ε.Ε. - του κεφαλαίου και της μεγαλοεργοδοσίας με το σύνθημα που στέλνει το μήνυμα: «Με το ΠΑΜΕ για έξοδο τώρα από την ΕΕ των μονοπωλίων».
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ανασύνταξη του κινήματος, χωρίς να θίγονται η κυριαρχία και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, χωρίς να αμφισβητείται η στρατηγική της ΕΕ, χωρίς συγκρούσεις με τις αντιλαϊκές πολιτικές, με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, χωρίς ανατροπές των συσχετισμών δύναμης στα συνδικάτα δεν μπορεί να υπάρξει.
Στην επιχείρηση ιχθυοκαλλιεργειών ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ στη Βόνιτσα που απασχολεί πάνω από 300 εργαζόμενους, από νωρίς το πρωί οι ταξικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με την εργοδοσία, τα τσιράκια και τους μηχανισμούς της. Αψήφησαν την τρομοκρατία και τις απειλές, στέλνοντας καθαρό μήνυμα στην μεγαλοεργοδοσία όλου του νομού, ότι οι εργάτες παράγουν τον πλούτο και ότι δεν είναι διατεθειμένοι να χαρίσουν τίποτα από τα δικαιώματά τους. Ότι η σημερινή απεργία, τόσο ως καταδίκη των νέων βάρβαρων μέτρων του πολυνομοσχεδίου όσο και ως έκφραση της αποφασιστικότητας να αντιδράσουμε και κατά των επόμενων μέτρων που ετοιμάζονται, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην πάλη μας ενάντια στα μονοπώλια, την κυβέρνηση, την ΕΕ. Αποτελεί ένα ακόμη βήμα, μια απάντηση, μετά την 3ωρη στάση των εργαζομένων πριν λίγες μέρες στη συγκεκριμένη επιχείρηση που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.
Συνολικά στον κλάδο Γάλα-Τρόφιμα-Ποτά στον οποίο ανήκουν και οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες δώσαμε σήμερα μια απάντηση, στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για απλήρωτη δουλειά, για απελευθέρωση των απολύσεων, για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ΣΣΕ, για καταστρατήγηση του δικαιώματος στην απεργία.
Δε θα τους περάσει! Δε θα το επιτρέψουμε! Οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη τους, να μπουν μπροστά, να οργανωθούν στο ταξικό σωματείο τους, να γίνουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων.
Μόνη ρεαλιστική απάντηση σήμερα είναι: ταξική ενότητα, συμμαχία, αγώνας, ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, γιατί η δύναμη και η ελπίδα είναι του λαού. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας, τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων.

                                          9 Απριλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου