Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Δευτέρα 28 Απρίλη 2014 οργανώνουμε μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις στα Δημαρχεία όλης της χώρας



Να μείνει στα χαρτιά ο αντιδραστικός, κρατικός έλεγχος, η  λεγόμενη αξιολόγηση

                   
                       
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες, αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων, Συνδικάτων, Λαϊκών Επιτροπών μπλοκάρουμε την αξιολόγηση - απόλυση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. 
Ενημερώνουμε, συζητάμε, παίρνουμε αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, που αποφασίζονται από τα Σωματεία. 
Μπλοκάρουμε στη πράξη την έκδοση απόφασης για “επιμερισμό των ποσοστών”, με καταλήψεις, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές. 
Καλούμε τα στελέχη της διοίκησης να μην συμβάλλουν στην προώθηση της εφαρμογής της ποσόστωσης που επιβάλλει ο ν. 4250/14.
Για εμάς το όχι στο νόμο αυτό σημαίνει όχι στις απολύσεις, όχι στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στην αποσάθρωση των κοινωνικών υπηρεσιών. Σημαίνει όχι στο αστικό κράτος που υπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους, στηρίζει την ανταποδοτικότητα και τη φορομπηξία.
Καταγγέλλουμε την υποκρισία ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, που ενώ συμφωνούν με τον νόμο για την αξιολόγηση όπως συμφωνούν και με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, τις ιδιωτικοποιήσεις και την γενικότερη λειτουργία των ΟΤΑ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ζήτησαν αναβολή της εφαρμογής του, μπροστά στις τοπικές εκλογές.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 
ο νόμος της αξιολόγησης μας αφορά όλους. Στηλιτεύστε τη στάση της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που από τη μια λέει ότι δεν αφορά τους εργαζόμενους στους Δήμους κι από την άλλη παίρνει “πρωτοβουλίες” για αγωνιστικές δράσεις. Η στάση αυτή δεν βοηθά στην οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων, δημιουργεί αναμονή και αυταπάτες.
Συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απαντάμε στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε., πλουτοκρατίας, με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση.
Παρεμπόδιση της αξιολόγησης σημαίνει ανάπτυξη κινήματος που στέκεται απέναντι στα μέτρα που περιλαμβάνονται στην “Έκθεση Αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας”, στα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς εποπτείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη διαμόρφωση νέου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα, που θα συνδέει το μισθό με την αξιολόγηση.
Απορρίπτουμε το νομοθετικό πλαίσιο της “αξιολόγησης”, απορρίπτουμε την “ανθρωποφαγία” που θέλουν να επιβάλλουν, μεταξύ των εργαζομένων και με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες απαιτούμε:

  • να καταργηθεί ο νόμος 4250/14 
  • να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει ο ν. 4250/14 
  • να μην δεχτεί κανένας προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του νόμου, στη βαθμολογία με ποσόστωση, που οδηγεί σε απολύσεις εργαζόμενων 
  • να μην συμμετέχει κανένας εργαζόμενος σε αυτοαξιολόγηση 
  • να μην γίνει καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα

 Πανελλαδικη Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου