Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μπλόκο της Ερμίτσας (VIDEO )




Με επιτυχία έγινε η συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μπλόκο στη γέφυρα της Ερμίτσας επί της Εθνικής Οδού Αγρινίου - Αντιρρίου. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας (ΟΑΣ) και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου (ΕΚΑ) προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στη γέφυρα της Ερμίτσας.
Η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο των πανελλαδικών συλλαλητηρίων των αγροτών με αιχμή τις νέες ρυθμίσεις στο φορολογικό τους και του πλαισίου πάλης τους. Οι συγκεντρωθέντες για παραπάνω από μισή ώρα απέκλεισαν την Εθνική Οδό, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τρίτη στις 9.00 το πρωί, όπου θα γίνει συμβολική κατάληψη στη ΔΟΥ του Αγρινίου.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το ΚΚΕ Σπύρος Κοτοπούλης, που τόνισε πως τα φορολογικά μέτρα ήταν αυτά που ξεχείλισαν το ποτήρι της οργής των αγροτών, ενώ παρέθεσε κι άλλα ζητήματα που καίνε τον αγροτικό κόσμο, όπως το πετρέλαιο, τα αγροτικά εφόδια, την νέα ΚΑΠ της ΕΕ κλπ. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι θα δοθεί συνέχεια με διάφορες μορφές πάλης και κάλεσε για την ερχόμενη Τρίτη στις 11/2, στις 9.00 το πρωί, όπου θα γίνει κατάληψη στη ΔΟΥ του Αγρινίου.
Χαιρετισμό εκ μέρους του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου απηύθυνε ο Δημήτρης Δήμας, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: «Δεν είστε μόνοι σας! Μπορούμε με το δυνάμωμα της συμμαχίας μας και τον αγώνα μας να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση συγκυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση, να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας να πάρουμε εμείς την εξουσία και να οργανώσουμε την οικονομία, με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».

                           902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου