Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Για το όργιο καταστολής στη Χαλκιδική


Αδίστακτοι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους έχουν μετατρέψει εδώ και εβδομάδες την Ιερισσό της Χαλκιδικής σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη. Ενα όργιο τρομοκρατίας και εκφοβισμού βρίσκεται σε εξέλιξη με αποκορύφωμα την προχτεσινή εισβολή των ΜΑΤ σε σπίτια και σχολεία, τη χρήση χημικών, σφαιρών καουτσούκ, τον τραυματισμό μικρών παιδιών. Δεκάδες προσαγωγές ακόμα και ανήλικων μαθητών, εξαφάνιση για πολλές ώρες κατοίκων που οδηγούνταν στο αστυνομικό τμήμα, εξαναγκασμός προσαχθέντων να δώσουν δείγμα DNA, απόπειρα άσκησης δίωξης σε βάρος μέλους της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων, με την κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας» στην προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση. Μία επίθεση που αξιοποιήθηκε για να ξεδιπλωθεί όλο το νήμα της κρατικής βίας.
Ολα όσα έχουν γίνει από την ημέρα της προβοκατόρικης εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές, είναι απλά το πρόσωπο της ωμής καταστολής και του αυταρχισμού σε βάρος κατοίκων που αγωνίζονται. Είναι μία ακόμα περίπτωση κρατικής βίας ενάντια σε όποιον υψώνει ανάστημα στα σχέδια του κεφαλαίου. Μία επίδειξη πυγμής υπέρ των πολυεθνικών που εκμεταλλεύονται ή σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Εφτασαν στο σημείο να διοργανώσουν ακόμα και συγκέντρωση με τη συμμετοχή εργαζομένων στα μεταλλεία (σ.σ. εκεί που συμμετείχε και ο βουλευτής της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης) για να υπερασπιστούν την επένδυση, προβάλλοντας δήθεν ότι αυτό είναι υπέρ των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής...
Η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων και η υλοποίηση όσων θέλουν οι πολυεθνικές για να αυξήσουν την κερδοφορία τους, πάνε χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής. Και επιδιώκουν να περάσουν μέτρα που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, στηρίζουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Εκεί αποσκοπεί το δόγμα «νόμος και τάξη» που έχει κάνει σημαία της η συγκυβέρνηση για να ισοπεδώσει το λαό. Το τελευταίο διάστημα το έχει εφαρμόσει σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, των συνδικαλιστών που πήγαν να διαμαρτυρηθούν στο υπουργείο Εργασίας, στους κατοίκους και τους φορείς που έκαναν κινητοποίηση ενάντια στα διόδια στο Αιγίνιο, παλιότερα ενάντια στους απεργούς εργάτες της «Χαλυβουργίας», τις τελευταίες μέρες σε βάρος των κατοίκων της Ιερισσού.
Η κρατική καταστολή και τρομοκρατία που επιστρατεύεται από την κυβέρνηση για να επιβάλει το «νόμο και την τάξη» των μονοπωλίων, να εξασφαλίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου, πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, θα πέσει στο κενό. Η μοίρα της εργατικής τάξης δεν είναι η υποταγή στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Το ταξικό εργατικό κίνημα έχει τη δύναμη να την αποκρούσει, να ανατρέψει αυτή την πολιτική, δυναμώνοντας τη λαϊκή συμμαχία, την αντιμονοπωλιακή πάλη του. Ο λαός έχει ανεξάντλητη δύναμη και μπορεί να αντιμετωπίσει την κρατική καταστολή, παλεύοντας, ταυτόχρονα, να μπει φραγμός και τέλος στην πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων.

                  Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ(Ριζοσπάστης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου