Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Μάθε φασίστα σε ποια ομάδα έπαιζες (και σχετικό σχόλιο του Κ.Κ.Ε.)

                  ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ 
              
                ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΙΧΤΗΣ    ΤΗΣ ΑΕΚ 
       ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ  
          ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ                  
                   ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 1944.
                                   
               

Ήταν μια νύχτα του Απρίλη του 1944, όταν ο Σπύρος Κοντούλης συνελήφθη από τους Ναζί στο Πεδίο του Άρεως και μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου. Ο σέντερ χαφ της ΑΕΚ είχε μόλις βγει από ένα κρησφύγετο από τα Πατήσια για να δει την μάνα του, την οποία πρόλαβε να αγκαλιάσει πριν τον πιάσουν οι Γερμανοί.
Ο Κοντούλης συνάντησε τον αδελφό του Βασίλη (ο οποίος εκτελέστηκε) και τον συμπαίκτη του στην ΑΕΚ Κώστα Χριστοδούλου. Ο τελευταίος δέχτηκε απίστευτα βασανιστήρια πριν τον αφήσουν ελεύθερο.
Αντίθετα, ο Κοντούλης αποφασίστηκε να εκτελεστεί στα μέσα Ιουνίου και οδηγήθηκε με ένα καμιόνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Στο δρόμο και πιο συγκεκριμένα στο Μετς πήδηξε έξω από το αυτοκίνητο τρέχοντας. Οι αδίστακτοι κατακτητές δεν έδειξαν κανένα έλεος, καθώς με το “στάγερ” «γάζωσαν» το κορμί του.Ήταν μόλις 29 ετών.

Ο Κοντούλης πήρε με την ΑΕΚ 2 πρωταθλήματα (1939, 1940), 1 κύπελλο-νταμπλ (1939) και 1 πρωτάθλημα Αθηνών (1940). Αγωνίστηκε συνολικά σε 83 επίσημους αγώνες σημειώνοντας 1 γκολ. Με την Εθνική είχε 3 συμμετοχές. Ο παίκτης, ο οποίος γεννήθηκε στην Κοκκινιά το 1915 πήρε μετεγγραφή στην ΑΕΚ το 1935 από την Άμυνα Νίκαιας.

                                     
                                 ΚΚΕ: 

Ο ναζιστικός χαιρετισμός του παίκτη της ΑΕΚ προκαλεί τον ελληνικό λαό    


                     


Σε σχόλιο του για το ναζιστικό χαιρετισμό του παίκτη της ΑΕΚ Γ. Κατίδη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η συμπεριφορά του παίκτη της ΑΕΚ και ο ναζιστικός του χαιρετισμός προκαλεί όλους τους φιλάθλους και τον ελληνικό λαό. Προσβάλλει τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού, των αθλητών που και στη χώρα μας πολέμησαν το ναζισμό, στήθηκαν ακόμη και μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα.Είναι σημαντικό ότι η ενέργεια αυτή καταδικάστηκε από τους παίκτες της ομάδας, από τους συναδέλφους τους σε όλο το φάσμα του αθλητισμού και πάνω από όλα αποδοκιμάστηκε μαζικά από τους φιλάθλους της ΑΕΚ και των άλλων ομάδων.
Οι φίλοι της ΑΕΚ, με τις ιστορικές μνήμες της προσφυγιάς και του ξεριζωμού, αλλά και όλοι οι φίλαθλοι, πρέπει να απομονώσουν και να αποβάλουν τα φασιστικά παράσιτα, που δρουν και χρησιμοποιούν το σάπιο αθλητισμό των μεγαλοεπιχειρηματιών και τις ομάδες, προκειμένου να χύσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου