Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Aνακοινώσεις των επιτροπών Ειρήνης Μεσολογγίου και Αγρινίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Η 8η Μάρτη είναι η μέρα της εργαζόμενης, της άνεργης, της φτωχής, της καταπιεσμένης από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης γυναίκας.Είναι η μέρα που τιμούνται οι εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας, στη Νέα Υόρκη που το 1857 έδωσαν τη μάχη απέναντι στην εργοδοσία για καλυτέρευση των συνθηκών δουλειάς και ζωής. Είναι η μέρα που τιμάμε τις γυναίκες που περπάτησαν τα πέτρινα χρόνια δίχως να σκοντάψουν. Είναι η μέρα που τιμάμε τις γυναίκες που κέρδισαν την αθανασία στις φυλακές, τις εξορίες και τα εκτελεστικά αποσπάσματα. Είναι η μέρα που τιμάμε σήμερα την εργάτρια που αψηφά τον κίνδυνο την απόλυσης, την αγρότισσα στα μπλόκα. Είναι η μέρα που κάθε άνθρωπος του μόχθου πρέπει να θυμηθεί πως ό,τι κερδήθηκε σε αυτή τη ζωή έχει πάνω του το αίμα και τον ιδρώτα από τους αγώνες και τις θυσίες αυτών που παράγουν όλο τον κοινωνικό πλούτο.
Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που τσακίζονται τόσο βάναυσα τα δικαιώματα των εργαζομένων, των γυναικών, της νέας γενιάς, το καθήκον όλων των αγωνιστών της Ειρήνης είναι να δώσουν στο πλευρό και μέσα από τα εργατικά σωματεία και το ΠΑΜΕ, τις επιτροπές αγώνα των αυτοαπασχολούμενων της ΠΑΣΕΒΕ και των σπουδαστών του ΜΑΣ, τους αγροτικούς συλλόγους της ΠΑΣΥ και τους Συλλόγους Γυναικών της ΟΓΕ, όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία του συλλαλητηρίου.
Και η 8η Μάρτη αποδεικνύει: Ο μόνος δρόμος, είναι ο δρόμος του αγώνα! Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας! Να πιστέψουμε τώρα στη δύναμη μας!


                         Μεσολόγγι  8 Μάρτη 2013ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
                            
                                
                            

 ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΟΥΓΚΟ ΡΑΦΑΕΛ ΤΣΑΒΕΣ ΦΡΙΑΣ

Η Eπιτροπή Ειρήνης Αγρινίου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ούγκο Τσάβες, στην κυβέρνηση, το κόμμα του και το λαό της Βενεζουέλας.
Ο Ούγκο Τσάβες υπήρξε θερμός υποστηρικτής του αντιιμπεριαλιστικού, φιλειρηνικού κινήματος. Πρωτοστάτησε στον αγώνα για την αντιμετώπιση της φτώχειας, την επίλυση των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων που πλήττουν τόσο τη Βενεζουέλα όσο και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Αγωνίστηκε για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας του κι έδωσε παράλληλα όλες του τις δυνάμεις ενάντια στην ντόπια αντίδραση και την επιθετικότητα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.
Εκφράζουμε και πάλι τα πιο θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας με την ευχή ο αγώνας του να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

                              Αγρίνιο 7 Μάρτη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου