Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




Η παράταξη Παπαθανασίου (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) στήριξε την παράταξη Κατσιφάρα ( ΠΑΣΟΚ)  στην χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να υπάρξει πλειοψηφία και  να εκδοθεί  μια απόφαση, δήθεν κάλυψης των εργαζομένων,  που στην ουσία αποτελεί αποδοχή των απολύσεών τους, παραπέμποντας την επίλυση του προβλήματός τους στο μέλλον και στα δικαστήρια.
'Ομως η απόφαση αυτή δεν ήταν χωρίς απώλειες και μάλιστα σημαντικές για  την παράταξη του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα ο οποίος στην ψηφοφορία για την μορφή της αντίδρασης ενάντια στα μέτρα είδε επτά συνολικά Συμβούλους του να «αποσκιρτούν» και να ψηφίζουν την πρόταση της παράταξης του ΚΚΕ που με επικεφαλής τον Ν. Καραθανασόπουλο πρότεινε το κλείσιμο της περιφέρειας έως το επόμενο περιφερειακό Συμβούλιο και την μη εκπλήρωση καμιάς διαπιστωτικής πράξης.
Ουσιαστικά η παράταξη Κατσιφάρα διχοτομήθηκε καθώς οι σύμβουλοι Πετρόπουλος, Φεσιάν, Κοκαλιάρης Σταθακόπουλος , Χριστοδουλόπουλος, Μιχαλόπουλος και Τσόγκας θεώρησαν πως η πρόταση της παράταξης τους δεν αποτελεί δείγμα δυναμικής αντίδρασης και δεν στέλνει τα μηνύματα που πρέπει να στείλει.
Ωστόσο η στήριξη της πρότασης του κ. Κατσιφάρα από την παράταξη του κ. Παπαναστασίου που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία λειτούργησε ως «αερόσακος» για την περιφερειακή πλειοψηφία του καθώς και με τις δικές της ψήφους αποφασίστηκε το κλείσιμο της περιφέρειας μόνο για δύο ημέρες.



Η όλη διαδικασία  καθώς και η απόφαση πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων τόσο κατά τη διάρκεια όσο και στο τέλος της συνεδρίασης με τους συμβούλους που ψήφισαν την πρόταση Κατσιφάρα να δέχονται  πλήθος διαμαρτυριών και φραστικών επιθέσεων από εξαγριωμένους εργαζόμενους.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων απ' όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που έγινε πριν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έδωσαν δυναμικό παρών δεκάδες εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας που μεταφέρθηκαν με λεωφορείο και Ι.Χ. και διαδήλωσαν την απόφασή τους να αγωνιστούν ενάντια στις απολύσεις και την πολιτική που οδηγεί το λαό στην καταστροφή, καταθέτοντας το παρακάτω ψήφισμα  της γενικής τους συνέλευσης.



                                      ΨΗΦΙΣΜΑ
            ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
                ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ    ΕΝΟΤΗΤΑΣ     
                       ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Εμείς οι εργαζόμενοι στην  Περιφερειακή  Ενότητα  Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποφασίσαμε τα εξής :
1.    Καταδικάζουμε όλα τα μνημόνια και τις πολιτικές που οδηγούν την πλειοψηφία του λαού στην καταστροφή.
2.    Διακηρύσσουμε πως δεν θα δεχτούμε καμιά απόλυση συναδέλφου και καλούμε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δέχονται την ίδια άγρια επίθεση να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα κάνοντας πράξη το σύνθημα « ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ».
3.    Κηρύσσουμε ανεπιθύμητους σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου μας τους βουλευτές κι όλους όσους συντέλεσαν σ’ αυτό το αντεργατικό τερατούργημα και καλούμε όλους τους φορείς, τα σωματεία, τους συλλόγους , τις οργανώσεις των εργαζομένων καθώς και όλους τους τίμιους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.
4.    Καλούμε  το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας
να συμπαρασταθεί στην πράξη στους υπαλλήλους της που απολύονται ή πρόκειται να απολυθούν κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες και συγκεκριμένα:
α. Να μη στείλει οποιοδήποτε στοιχείο που θα χρησιμοποιηθεί για απολύσεις.
β. Να αποφασίσει να μη υπογραφεί καμιά διαπιστωτική πράξη απόλυσης.
γ. Να αποφασίσει να μην  ισχύσει το νέο οργανόγραμμα που ετοιμάζεται και το οποίο προβλέπει μείωση 30% των οργανικών θέσεων.   

                ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ   15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
                     Η  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Υ.Π.Ε.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου