Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η συμπαιγνία κυβέρνησης - Χρυσής Αυγής

ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
                                                 


«Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας», διακήρυσσαν προεκλογικά η ΝΔ και ο Αντ. Σαμαράς, στοχοποιώντας ευθέως τους μετανάστες ως πηγή όλων των κακών για όσα συμβαίνουν στις λαϊκές γειτονιές, εκεί όπου δρουν ανενόχλητα κάθε είδους κυκλώματα, ελεγχόμενα από Έλληνες και ξένους. «Η πόλη μάς ανήκει» κραυγάζει τώρα το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, διακινώντας σχετικά αυτοκόλλητα, μικρογραφίες τραμπούκων με ρόπαλα στα χέρια.
Σε αγαστή συνεργασία, οι δυο τάχα συγκρουόμενοι πόλοι (ΝΔ και Χρυσή Αυγή) πασχίζουν να εμπεδώσουν την καταστολή, τη βία της αστικής τάξης σε κάθε δρόμο, κάθε γειτονιά, να υπερασπιστούν την εξουσία των μονοπωλίων τώρα που η καπιταλιστική κρίση καλπάζει, να καταπνίξουν εν τη γενέσει της κάθε λαϊκή αντίδραση.Η Χρυσή Αυγή, ορμώμενη από το κυβερνητικό σύνθημα για την πόλη, την «καθαρίζει» από τους μετανάστες με ανείπωτη εγκληματική βία. Άλλωστε, ο χρυσαυγίτης με το ρόπαλο, που εικονίζεται στο αυτοκόλλητο, αυτό δείχνει.
Καμιά επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Το εργατικό λαϊκό κίνημα σε επαγρύπνηση, τους απομονώνει και τους αποκαλύπτει, τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν, τα συμφέροντα που υπηρετούν. Ανοίγει δρόμο για λαϊκή εξουσία, ο λαός να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει παραμερίζοντας και κάθε τραμπούκο του συστήματος.


Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη» της Παρασκευής 23/11/12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου