Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Χτύπησαν τους χαλυβουργούς για να σπάσουν τον αγώνα τους


Η κυβέρνηση επιστράτευσε εναντίον των απεργών χημικά, γκλομπς, συλλήψεις, ΜΑΤ για να προστατέψει τον μεγαλοβιομήχανο. Δεν πέρασε η προσπάθεια τρομοκράτησης. Παλλαϊκή η οργή για την ύπουλη επίθεση στους εργάτες
 
Αγρια επίθεση εξαπέλυσε η αστυνομία ενάντια στους εργάτες  


Σχέδιο άγριας κατασταλτικής επίθεσης σε βάρος των ηρωικών απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» έθεσε σε εφαρμογή χτες τα ξημερώματα η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, η οποία επιστράτευσε εισαγγελείς και πολυάριθμες δυνάμεις της αστυνομίας που χρησιμοποίησαν βία, χημικά και συλλήψεις για να προσφέρουν υπηρεσίες στον μεγαλοβιομήχανο Μάνεση και να χτυπήσουν έναν αγώνα - σύμβολο της δύναμης της ταξικής οργάνωσης και αλληλεγγύης.
Μια επίθεση που απαντήθηκε από τους ίδιους τους χαλυβουργούς που παρέμειναν συσπειρωμένοι έξω από το εργοστάσιο, έχοντας στο πλευρό τους ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, που όσο περνούσε η ώρα γιγαντωνόταν όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.
Ηταν το τελευταίο όπως φαίνεται από τα προνόμια που αξίωσε από την κυβέρνηση ο ιδιοκτήτης καπιταλιστής και του δόθηκε απλόχερα: Η άγρια καταστολή της πολύμηνης σκληρής απεργίας των χαλυβουργών του Ασπροπύργου για να πιάσει δουλειά ο ... απεργοσπαστικός μηχανισμός που προσπαθούσε μάταια καιρό τώρα με διάφορα βρώμικα μέσα να συκοφαντήσει τον αγώνα - φάρο για όλη την εργατική τάξη. Ομως δεν τα κατάφεραν. Οι απεργοί συνέχιζαν αποφασιστικά να περιφρουρούν τον αγώνα τους και με τη συμπαράσταση αμέτρητων εργατών από όλο το Λεκανοπέδιο που συνέρρεαν στην πύλη, «κουρέλιασαν» την τρομοκρατία.


Επέμβαση με σχέδιο


Το σχέδιο της επέμβασης ξεκίνησε λίγο πριν τις 5, άγρια χαράματα, όταν έξω από την πύλη του εργοστασίου σταμάτησαν πολιτικά αυτοκίνητα από τα οποία κατέβηκαν ασφαλίτες και συνέλαβαν τη βραδινή περιφρούρηση με αποτέλεσμα να προσαγάγουν έξι απεργούς. Αμέσως, και με την παρουσία του εισαγγελέα Σπυρόπουλου, οποίος υποστήριξε ότι ήρθε να επιβάλει το νόμο και το δικαίωμα στην εργασία αυτών που θα έρθουν σε λίγο να δουλέψουν, μπροστά στο χώρο παρατάχθηκαν έξι κλούβες και άνδρες των ΜΑΤ πλημμύρισαν την περιοχή, ενώ αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν όλο το εργοστάσιο. Λίγη ώρα αργότερα έπιασαν και δουλειά χρησιμοποιώντας χημικά, κλομπς, απειλές για συλλήψεις προκειμένου να συνοδεύσουν έναν - έναν τους διευθυντές και μια χούφτα ανθρώπων του απεργοσπαστικού μηχανισμού να μπουν στο εργοστάσιο.
Είναι η ίδια «ομάδα» που όλο αυτόν τον καιρό προσπαθούσε με ψέματα να συκοφαντήσει τον αγώνα των χαλυβουργών, αυτοσυστηνόμενη με θράσος ως «Επιτροπή Αγώνα» και παίρνοντας σβάρνα τα αστικά ΜΜΕ, για να αναπαράγουν τους εκβιασμούς του Μάνεση. Μάλιστα, αυτοί οι ίδιοι έφτασαν στο σημείο να εμφανίσουν λίστα με 100 ονόματα με υπογραφές (οι μισές ήταν των διευθυντών και των υπαλλήλων των γραφείων της Κηφισιάς) για την οποία πολλοί χαλυβουργοί χτες κατήγγειλαν ότι είχε συμπεριληφθεί το όνομά τους χωρίς εκείνοι να το ξέρουν..!

Τείχος αλληλεγγύης

Ο χώρος όμως μπροστά από τις κλούβες, αλλά και ευρύτερα, άρχισε πολύ γρήγορα να γεμίζει από εργατόκοσμο που έφτανε ολοένα για να σταθεί στο πλευρό των χαλυβουργών. Συνδικαλιστές εκπρόσωποι δεκάδων σωματείων, συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες έχτισαν ένα ατσάλινο «τείχος» αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς που μεγάλωνε συνεχώς.
Στο πλευρό των απεργών, από την πρώτη στιγμή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, ο οποίος μάλιστα σε τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Ρουπακιώτη πήρε απάντηση ότι ... δεν έχει αρμοδιότητα!
Στο χώρο βρέθηκε, επίσης, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης και Π. Λαφαζάνης.
«Η τρομοκρατία δε θα περάσει των χαλυβουργών η πάλη θα τη σπάσει», το σύνθημα αυτό δονούσε συνεχώς την ατμόσφαιρα και κάθε φορά ακουγόταν και πιο δυνατά.
Η απεργία συνεχίζεται
Η απάντηση του σωματείου που συνεδριάζει στο χώρο ήταν άμεση: Καταγγέλλει  τις αυταρχικές ενέργειες κυβέρνησης - εργοδοσίας και καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης το απόγευμα  όλη την εργατική τάξη και το λαό της Αττικής, ενώ συγκαλεί νέα Γενική Συνέλευση των χαλυβουργών για σήμερα στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις. Λίγη ώρα αργότερα, ο πρόεδρος του σωματείου καταγγέλλει ότι η εργοδοσία παίρνει τηλέφωνα απεργούς και τους εκβιάζει ότι αν δεν πάνε αμέσως για δουλειά θα είναι απολυμένοι.
Η είδηση, για ανακοίνωση της εταιρείας ότι μετά την επέμβαση των ΜΑΤ αποφάσισε να μην υποβάλει αίτημα για ομαδικές απολύσεις και κλείσιμο της μονάδας του Ασπροπύργου, εξοργίζει ακόμα περισσότερο τους απεργούς και δικαιώνει το σωματείο που είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή τους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας. Την ίδια στιγμή, γίνεται γνωστό ότι η εταιρεία δε διαψεύδει το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξασφάλισε στον Μάνεση τη συμμετοχή του σε έργα μέσω του ΕΣΠΑ. Κάτι που αποκαλύπτει και την πρεμούρα του να ανοίξει πάση θυσία το εργοστάσιο.
Απαντώντας σε όσα διέδιδαν τα ΜΜΕ περί λήξης της απεργίας, το σωματείο των χαλυβουργών έβγαλε νέα ανακοίνωση ξεκαθαρίζοντας: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καταγγέλλει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που διαδίδουν ότι η απεργία στη Χαλυβουργία έληξε και το εργοστάσιο λειτουργεί. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα και συκοφαντία των ηρωικών απεργών χαλυβουργών, που συνεχίζουν την απεργία τους.
Αυτό που συμβαίνει στη Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο είναι ότι το εργοστάσιο είναι ζωσμένο από αμέτρητες δυνάμεις των ΜΑΤ, που έχουν καταλάβει τις πύλες του εργοστασίου, προκειμένου να βάλουν μέσα κάποιους διευθυντές μαζί με τη γνωστή ολιγομελή ομάδα απεργοσπαστών για να δείξουν ότι τελείωσε η απεργία».

Αθλια ΜΜΕ

Το ρόλο των ΜΜΕ των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών που «απ' το πρωί βρωμίζουν τις συχνότητες των ερτζιανών με αθλιότητες, λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα για τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών» κατήγγειλε και η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. «Λένε ότι 100 εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας ζήτησαν με επιστολή τους στον Εισαγγελέα ν' ανοίξει η πόρτα του εργοστασίου. Λένε ψέματα. Αυτοί που ζήτησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ είναι τα διευθυντικά στελέχη του ΜΑΝΕΣΗ, όλο το χαφιεδολόι του και μια ομάδα εργαζομένων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Η μεγάλη πλειοψηφία των εργατών και αυτοί που δήθεν έχουν υπογράψει συνεχίζουν τη μάχη ανυποχώρητα, αποφασιστικά για να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν. Παλεύουν κόντρα στα σχέδια του ΜΑΝΕΣΗ που έχει στο πλευρό του τη στήριξη με όλους τους τρόπους της τρικομματικής κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής.
Με την αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων αυτός ο αγώνας θα δικαιωθεί.
Η νίκη των Χαλυβουργών είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης», τόνιζε το ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου