Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Συνεχίζουν με τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης
Οι χαλυβουργοί προχωρούν με βάση τις αποφάσεις που ενέκριναν ομόφωνα στη συνέλευση (φωτ.)


Τον αγώνα τους συνεχίζουν οι απεργοί χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους και με βάση τα αγωνιστικά βήματα που καθορίστηκαν μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που έκαναν την Παρασκευή.
Στη ΓΣ, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε ομόφωνα και υπόμνημα - που πρότεινε ομόφωνα το ΔΣ του σωματείου - για να κατατεθεί προς την εταιρεία και την κυβέρνηση. Ετσι στα πλαίσια αυτά ήδη το υπόμνημα με τις προτάσεις έχει σταλθεί στα υπουργεία Εργασίας και Δικαιοσύνης, στην εταιρεία αλλά και ξεχωριστά στα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) και έχουν καλεστεί να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Με βάση αυτό το υπόμνημα ζητούν να διοργανωθεί και νέα Τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Την ίδια στιγμή με επιστολή κάλεσαν και όλα τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής να συνυπογράψουν το υπόμνημα και να ζητήσουν ξεχωριστή συνάντηση στο υπουργείο.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων με τα κοινοβουλευτικά κόμματα χθες το σωματείο ζήτησε και συνάντηση με το ΚΚΕ (θα γίνει σήμερα στις 2 μ.μ. στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό) για να ενημερώσουν για τις εξελίξεις αλλά και τις προτάσεις τους.
Υπενθυμίζουμε ότι στο υπόμνημα που ενέκρινε ομόφωνα η ΓΣ των χαλυβουργών επισημαίνεται ότι: Παίρνοντας υπόψη ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους μας έχουν παραιτηθεί ή αποχωρήσει, ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους μας απολυμένους δε θέλουν να ξαναγυρίσουν στη δουλειά, ενώ το επόμενο διάστημα θα αποχωρήσουν και άλλοι λόγω συνταξιοδότησης, κάνουμε προς την εργοδοσία την εξής πρόταση:
                
- Από τους απολυμένους συναδέλφους μας να επαναπροσληφθούν αμέσως τουλάχιστον σαράντα (40) άτομα.
- Για τους υπόλοιπους απολυμένους συναδέλφους μας, θα συζητήσουμε και θα συμφωνήσουμε για τον τρόπο και το χρόνο επανόδου στην εργασία τους σε εύλογο χρονικό διάστημα. Μέχρι την επάνοδό τους δεν θα πραγματοποιηθεί καμία νέα πρόσληψη.
- Εφόσον υπάρξει μεταξύ μας συμφωνία, για την υλοποίηση των παραπάνω, θα εισηγηθούμε στη ΓΣ των μελών μας, τη διακοπή της απεργιακής κινητοποίησης και την άμεση λειτουργία του εργοστασίου.
Παράλληλα, στο υπουργείο και στα κόμματα έχουν τεθεί και μια σειρά άλλα αιτήματα που έχουν σχέση με τα τραπεζικά δάνεια, με την αναγνώριση των ενσήμων, με έκτακτη οικονομική ενίσχυση και άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου