Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Χέρι -χέρι Κατσιφάρας - Σκουρλέτης στην Αιτωλοακαρνανία προσπάθησαν να αποποιηθούν των ευθυνών τους!

ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Που να βρεθούν χρήματα για την αντιπλημμυρική θωράκιση, όταν κυβέρνηση και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν έγνοια τους τις ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματιών. Άλλωστε για αυτή την σπουδή του, ο Περιφερειάρχης, βραβεύτηκε από την Ε.Ε. και η Δυτική Ελλάδα αναδείχτηκε ως Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017.
Πρωταθλητής λοιπόν στην επιχειρηματικότητα ο κ. Κατσιφάρας, τώρα μάλιστα οργανώνει διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο και οι μεγαλοεπιχειρηματίες είναι πανευτυχείς! Σε λίγες μέρες, στην Πάτρα, κυβερνητικά στελέχη, μεγαλοεπιχειρηματίες, στελέχη της περιφερειακής αρχής και άλλοι, θα συζητάνε για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, δηλαδή για το πώς θα αποκτήσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες περισσότερες επιδοτήσεις και προνόμια σε βάρος του λαού μας.
Την ίδια στιγμή, για ακόμα μία φορά τα λαϊκά στρώματα του νομού Αιτωλοακαρνανίας έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες από τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις που έπληξαν το νομό. Προβλήματα εκδηλώθηκαν σε υποδομές, κατοικίες, στο οδικό δίκτυο σε αποθήκες, στο σύστημα υδροδότησης, σε γέφυρες, σε ποιμνιοστάσια, καλλιέργειες, επαγγελματικό εξοπλισμό. Οι καταστροφές αυτές υπογραμμίζουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο τα αποτελέσματα της πολιτικής, που δεν επικεντρώνει στην πρόληψη από τις φυσικές καταστροφές, που οδηγεί σε τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές αλλά και σε ανεπαρκή σχεδιασμό εκ μέρους της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δήμων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πλημμύρες.
“Θεομηνία” είναι η πολιτική της Ε.Ε., της κυβέρνησης, η πολιτική της επιχειρηματικότητας, που στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, που οδηγεί στο να μην γίνονται έργα απαραίτητα για την προστασία του λαού από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς, απλά και μόνο επειδή αυτά τα έργα δεν επιλέγονται από τους ομίλους, αφού δεν μεγιστοποιούν την κερδοφορία τους.
Ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχει τη στήριξη της Περιφερειακής Αρχής, μιας πολιτικής που απειλεί την ζωή του και την περιουσία του, που ταυτόχρονα χτυπάει το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, που εμπλέκει και την περιοχή μας στους Νατοικούς σχεδιασμούς και με την σχεδιαζόμενη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο και πολλά άλλα.
Μάταια κυβέρνηση και περιφέρεια προσπαθούν, μέσω του κ. Σκουρλέτη που επισκέφτηκε την Αιτωλοακαρνανία και περιόδευσε χέρι – χέρι με τον κ. Κατσιφάρα, να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους. Αποτελεί πρόκληση η επίκληση των καταστροφών στη θεομηνία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την κλιματική αλλαγή! Είναι εγκληματική η πολιτική της μη ύπαρξης έργων προκειμένου να θωρακίζεται η Περιφέρεια μας, η χώρα ολόκληρη από αυτές τις καταστροφές!
Η επίκληση εκ μέρους του κ. Σκουρλέτη ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα στο θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές, και να ενισχυθούν οι πληγέντες είναι σκέτη κοροϊδία, αφού φαίνεται ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση δεν έχει στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αλλά των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μονοπωλιακών ομίλων.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση εν ριπή οφθαλμού βρίσκει 2,5 δις ευρώ προκειμένου να υλοποιήσει τους δολοφονικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, την ίδια ώρα με περισσό θράσος μας λέει πως δεν περισσεύουν χρήματα για τις ανάγκες του λαού!
Η Περιφερειακή αρχή είναι έκθετη αφού στηρίζει την πολιτική που αφήνει απροστάτευτους τους νομούς της Περιφέρειά μας, από τις πλημμύρες. Στις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης προκειμένου να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης και των πλημμυρικών φαινομένων, η Περιφερειακή Αρχή απαντά με παρεμβάσεις αποσπασματικού χαρακτήρα, απλά για να συντηρείται μία κατάσταση με πασαλείματα που στην πρώτη βροχόπτωση δημιουργεί προβλήματα. Δεν διατυπώνει καμία διεκδίκηση απέναντι στην κυβέρνηση, απέναντι στην πολιτική της Ε.Ε. βαφτίζοντας αυτή της την συμπεριφορά υπεύθυνη στάση! Προβάλλει το ΕΣΠΑ και τις χρηματοδοτήσεις του ως παράγοντα ανάπτυξης που πρέπει ο λαός να προσκυνά, κρύβοντας πως το ΕΣΠΑ δεν χρηματοδοτεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.
Η δικαιολογημένη οργή των πληγέντων πρέπει να γίνει οργανωμένη δύναμη προκειμένου να υπάρξει άμεση ανακούφιση τους, αλλά και απαίτηση για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό έργων, παρεμβάσεων, προσλήψεων στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενίσχυσης με μηχανήματα και εξοπλισμό που θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ολοκληρωμένη προστασία από τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Είναι ώρα τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους για να απαιτήσουν άμεσα, χωρίς καθυστέρηση να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% των καταστροφών, να διεκδικήσουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες τους. Ταυτόχρονα να παγώσουν τα χρέη σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, να υπάρξει απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, και ΕΝΦΙΑ.
Να διεκδικήσουμε την ύπαρξη ολοκληρωμένου σχεδιασμού και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενίσχυση σε μηχανήματα για να καθαριστούν τα ρέματα, να επισκευαστούν οι διώρυγες, να γίνουν τα απαραίτητα αποστραγγιστικά έργα και αντιπλημμυρικά έργα.
Είναι τραγικό το 2017, με την σημερινή ανάπτυξη της τεχνολογίας και στης τεχνικής ο λαός μας το καλοκαίρι να καίγεται, το χειμώνα να πνίγεται. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, μόνο ορθώνοντας το ανάστημά μας και παλεύοντας μαζί με τις άμεσες διεκδικήσεις μας, για  έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα βάζει προτεραιότητα τις ανάγκες μας, θα μπορέσουμε να δώσουμε οριστική λύση και στις καταστροφές από τις πλημμύρες.

5/12/17

Κοτσιλιάνος Κώστας

Κοτοπούλης Σπύρος

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς ο λαός θα πνίγεται και θα υποφέρει όσο δεν αποφασίζει να "πλημμυρίσει" με τις κινητοποιήσεις του "τα πάντα και τους πάντες" δηλ. το υπηρετικό προσωπικό της άρχουσας τάξης και το σάπιο-δολοφονικό σύστημά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή