Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Απεργούν σήμερα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»
Έδρα: Εργατικό Κέντρο Αγρινίου -(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου Τηλ: 26410-22325-KIN 6983795028 & 6937906749 – Email: somidip-enosi@hotmail.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Διήμερο δράσης στον κλάδο του εμπορίου
με αγωνιστικές και απεργιακές παρεμβάσεις 
στις 16 και 17 Δεκέμβρη   To σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου, «Η ΕΝΩΣΗ» θα δώσει όλες τις δυνάμεις του ώστε μετά την Πανελλαδική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη να στηριχθεί, να προπαγανδιστεί και να πετύχει η κλαδική απεργία στις 17 Δεκέμβρη, απόφαση που πήρε στις 11/12 η ΟΙΥΕ. Είναι απεργία που πρέπει να πάρουν πάνω τους οι εργαζόμενοι και οι ταξικές δυνάμεις, καθώς ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός τόσο στη ΓΣΕΕ όσο και στην ΟΙΥΕ, βρίσκονται στην απέναντι όχθη των εργατικών συμφερόντων, των αγωνιών και των διεκδικήσεων μας.

 Οι μέρες που έρχονται είναι φωτιά για τους εμποροϋπαλλήλους στα καταστήματα, στις εμπορικές αλυσίδες, στα εμπορικά κέντρα και στα super market.

   Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων δέχεται αυτές τις μέρες καταγγελίες που αφορούν την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η οποία κορυφώνεται κατά την περίοδο των εορτών. Η εντατικοποίηση στον κλάδο του εμπορίου χτυπάει κόκκινο με καθημερινές παραβιάσεις του ωραρίου, με κομμένα ρεπό, με πλήρη εφαρμογή της ελαστικοποίησης, με απλήρωτη εργασία, με ασταμάτητη εργασία χωρίς αργίες και ξεκούραση.

   Με προμετωπίδα τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, αλλά και λύκους που ως σήμερα κρύβονταν πίσω από την ψεύτικη σημαία του καλού εργοδότη, επιχειρείται ενιαία το χτύπημα της Κυριακής αργίας, το συνολικό ξεζούμισμα των εργαζόμενων κατά τη διάρκεια των γιορτών.

  Ίδια είναι η κατάσταση σε όλη τη χώρα. Οι εμπορικές αλυσίδες σε κάθε υποκλάδο του εμπορίου, ξεσαλώνουν. Η εξάντληση και η εργοδοτική ασυδοσία κυριαρχούν. Δίπλα στις μεγάλες αλυσίδες των super market που ανοίγουν τις Κυριακές, βρίσκεται πλέον και ο Σκλαβενίτης, στοιχείο που εκθέτει από όλες τις μπάντες τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

   Για την Κυριακή 17 Δεκέμβρη το σωματείο μας θα προβεί σε απεργιακές παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους, σε εμπορικές αλυσίδες.

   Καλούμε τους συναδέλφους που βιώνουν στο πετσί τους την ασταμάτητη εργασία 7 μέρες την εβδομάδα, να μη φοβηθούν να καταγγείλουν στο σωματείο μας, την εργοδοτική τρομοκρατία, να μην υποκύψουν σε αυτήν. Να οργανωθούν μαζικά στο σωματείο, να μπούν και οι ίδιοι μπροστά σε ζητήματα που αφορούν τη ζωή τους.

   Την ίδια στιγμή, οι συνάδελφοι μας στον Καρυπίδη που βρίσκονται σε πολύμηνες κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμα στην εργασία δέχτηκαν τις προηγούμενες μέρες στα Γιάννενα, συντονισμένα την επίθεση της κρατικής καταστολής ύστερα από εντολή της διαδόχου εταιρείας «ΜΑRKET IN».
   Συνάδελφοι μας εμποροϋπάλληλοι, δέχτηκαν χημικά, πήγαν στο νοσοκομείο και μέσω αυτόφωρης διαδικασίας βρέθηκαν στα αστυνομικά τμήματα και τα δικαστήρια. Αποτελεί σαφές δείγμα για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους αγώνες των εργαζόμενων και το απεργιακό δικαίωμα, μπροστά στους σχεδιασμούς που έχει για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

   Η στάση της εργοδοσίας της «MARKET IN» δε θα περάσει έτσι!

   Η υπεράσπιση της ζωής μας, της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που κρίθηκε αλλά διαρκής πάλη που βρίσκεται σταθερά μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο. Είναι το πλαίσιο διεκδικήσεων που έβαλε συνολικά το ΠΑΜΕ στην απεργία της 14 Δεκέμβρη.

   Το σωματείο μας με αυταπάρνηση και ενθουσιασμό θα μπει μπροστά στις διεκδικήσεις αλλά και στα οξυμένα προβλήματα που προκύπτουν. Θα δυναμώσουμε την παρέμβαση μας στα εμπορικά γκέτο κατά τη διάρκεια των γιορτών.

   Οργανώνουμε την άνοδο των εργατικών αγώνων για την αντεπίθεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου