Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

ΚΝΕ: Καταδικάζει την επίθεση φασιστικών ομάδων στα μέλη της Κομσομόλ Ουκρανίας

                                                         

   Την επίθεση φασιστικών ομάδων σε μέλη της Κομσομόλ Ουκρανίας στο χώρο όπου διεξάγονται οι συνεδριάσεις τους, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: 
   «Χθες 23/12/2017 μέλη της Κομσομόλ Ουκρανίας δέχθηκαν βίαιη επίθεση από φασιστικές ομάδες ενώ βρίσκονταν στο χώρο που διεξάγονται οι συνεδριάσεις τους. Οι ομάδες των φασιστικών και εγκληματικών στοιχείων, με την κάλυψη του υπουργείου Εσωτερικών και Ασφάλειας της Ουκρανίας (όπως ανοιχτά έχει δηλώσει στο παρελθόν ο αρχιφασίστας της ομάδαs “S14” Karas), προσπάθησαν να εισβάλουν βίαια στο χώρο που συνεδρίαζαν τα μέλη της Κομσομόλ Ουκρανίας, με σκοπό ακόμα και να τους σκοτώσουν, όπως δήλωναν ανοιχτά. Είναι χαρακτηριστικό πως η αστυνομία, ενώ κλήθηκε και ήταν παρούσα στην επίθεση, δεν έκανε τίποτα για να τη σταματήσει.
   Καταδικάζουμε τη νέα φασιστική επίθεση ενάντια στους νέους κομμουνιστές της Ουκρανίας. Καταγγέλλουμε την ένταση του αντικομμουνισμού και της καταστολής από την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας που στηρίζεται και στηρίζει τις φασιστικές ομάδες.
   Είναι το ίδιο καθεστώς που έχει δημιουργήσει “μαύρες λίστες” για τους πολιτικούς αντιπάλους του, στις οποίες έχει συμπεριλάβει και στελέχη του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ο Σ. Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του Κόμματος, γιατί έδειξαν το έμπρακτο ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό της Ουκρανίας, που αιματοκυλιέται στην περιοχή του Ντονμπάς.
Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει. 
Αλληλεγγύη στους κομμουνιστές της Ουκρανίας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου