Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για παμε
10/04/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ


Συνεδρίσε την Κυριακή 9 Απρίλη 2017 η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ, όπου συμμετείχαν οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών, αλλά και των Συνδικάτων, και συζήτησε για το σχεδιασμό της δράσης του ταξικού εργαστικού κινήματος μπροστά στην Πρωτομαγία, την απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι στα νέα αντεργατικά μέτρα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με ΕΕ-ΔΝΤ.


Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή καλεί την εργατική τάξη, τα συνδικάτα να μη δείξουν καμιά ανοχή στα ψέμματα της κυβέρνησης, καμιά αναμονή για το αποτέλεσμα της διαπραγμάστευσης και την αξιολόγηση, την επερχόμενη καπιταλιστική ανάκαμψη ή ανάπτυξη που ευαγγελίζεται. Να μη γίνει συνένοχη η εργατική τάξη στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, σχεδιασμοί που αφορούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγαλων μονοπολιακών ομίλων και θα φέρουν νέα δεινα για τους εργαζόμενους. Τα μέτρα είναι σκληρά και θα κάνουν τη ζωή της εργατικής τάξης ακόμη χειρότερη.


Να μην υπάρξει ούτε ώρα χαμένη στην οργάνωση της πάλης ενάντια στα παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα. Με συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους κλάδους,  στους χώρους δουλειάς να οργανώνεται και να κλιμακώνεται η αγωνιστική απάντηση των εργαζόμενων, να προετοιμάζεται πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, μέσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες.


Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά θα είναι αφιερωμένη στην οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να στοιχηθούν με τους εκμεταλλευτές τους και να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα αυτών που τους καταδειναστεύουν και στην περίοδο της ιμπεριαλιστικής ειρήνης.


«Ο πόλεμος τους γκρεμίζει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους»


Προετοιμάζουμε την απεργία και τα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς – στην Αθήνα 
10.00 π.μ. στο Σύνταγμα – με σύνθημα:


«Εργατική Πρωτομαγιά 2017
Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».
Στην κατεύθυνση αυτή, αποφασίστηκαν οι παρακάτω πρωτοβουλίες:


  • Η εβδομάδα 24-30 Απρίλη θα είναι εβδομάδα δράσης των Συνδικάτων, των Ομοσπονδιών, των Εργστικών Κέντρων του ΠΑΜΕ, με κορύφωση την Πρωτομαγιά. Με πλατιά συζήτηση στους τόπους δουλειάς, με εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες για το χαρακτήρα και τις αιτίες του ιμπεριαλιστικού πολέμου, τις εξελίξεις στην περιοχή μας, όπως συνδέονται με την κατάσταση των εργαζόμενων και τα προβλήματά τους σήμερα.  
  • Τα εργατικά κέντρα στα νησιά Λέσβο, Σάμο θα οργανώσουν ανοιχτές εκδηλώσεις με συμμετοχή Τούρκων συνδικαλιστών, αγωνιστών, περιοδείες, συνεντεύξεις τύπου. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε Ρόδο, Χίο κλπ.
  • Θα απευθυνθούμε με διακήρυξη σε συνδικάτα και μαζικούς φορείς της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών της ευρύτερης περιοχής, με συλλογικές αποφάσεις και συζήτηση στα σωματεία να γίνει ψήφισμα των πρωτομαγιάτικων απεργιακών συγκεντρώσεων.
  • Την Παρασκευή 26/5 θα πραγματοποιηθεί αντιιμπεριαλιστική, διεθνιστική συναυλία στην Πετρούπολη, στο Θέατρο Πέτρας με τη συμμετοχή του συγκροτήματος Ναζίμ Χικμέτ της Κωνσταντινούπολης.
  • Το Σαββατοκύριακο 24 – 25 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη Φεστιβάλ Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων, με μεγάλη διαδήλωση στο Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης στις 24/6.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την 1η Μάη σε όλες τις πόλεις.
Στην Αθήνα στις 10π.μ. στο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου