Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μεσολογγίου για το δημοτικό συμβούλιο με θέμα το νερό του Αιτωλικού

Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου


   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



            ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

  
Στις 12/1/2017, συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο με βασικό θέμα : « Ενημέρωση σχετικά με την υδροδότηση του Δ. Κ. Αιτωλικού». Κάτω από την πίεση και αρκετών κατοίκων του Αιτωλικού πέρα από την ενημέρωση συζητήθηκαν και προτάσεις και ζητήθηκε να παρθεί απόφαση. 

    Η πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ήταν: 

    1. Να παρθούν και άλλα άμεσα μέτρα όπως προμήθεια εμφιαλωμένου νερού σε όλους τους κατοίκους με διανομή στο σπίτι για τους ηλικιωμένους και ανήμπορους, πύκνωση των δρομολογίων των υδροφόρων. 
  2. Να ενταθεί η προσπάθεια για πρόχειρη λύση υδροδότησης από νέες γεωτρήσεις, πρεσάρισμα από το δίκτυο του Μεσολογγίου κ.λ.π. 
     3.  Απόφαση για οριστική λύση.
    Η οριστική λύση σημαίνει καθαρό πόσιμο νερό σε αρκετή ποσότητα. Άρα καθαρή πηγή σωστό δίκτυο μεταφοράς. Η πηγή του Κεφαλοβρύσου πρέπει να εγκαταλειφτεί αφού είναι ακατάλληλη και επιπροσθέτως απρόβλεπτη σε νέες μολύνσεις. Η προσκόλληση στην λύση αυτή χρόνια τώρα κόστισε, χωρίς να δώσει λύση. Για ποιο λόγω να διατεθούν χρήματα για καθαρισμό της μολυσμένης πηγής με αβέβαιο αποτέλεσμα και να μην προσανατολιστούμε στην σίγουρη κατεύθυνση, την υδροδότηση από τον Εύηνο;

   Η απάντηση στο μεγαλύτερο κόστος της ύδρευσης από τον Εύηνο είναι, πόσο κοστολογείται η ζωή των κατοίκων του Αιτωλικού, ποιο κόστος υπερέχει και ποιος θα κάνει τη σύγκριση; 

    Όσον αφορά στο ήδη δρομολογημένο έργο για τη βελτίωση της πηγής Κεφαλοβρύσου (επειδή είναι δυο υποέργα το ένα είναι αντικατάσταση του υπολοίπου δικτύου του Αιτωλικού άρα μας χρειάζεται και το δεύτερο υποέργο έχει τμήματα όπως καθαρισμός δεξαμενής κ.λ.π ) το αναπροσαρμόζουμε.   Επειδή η σχετική νομοθεσία δεν προβλέπει αναπροσαρμογή εγκεκριμένων έργων ζητάμε νομοθετική ειδική ρύθμιση λόγω του έκτακτου και του κατεπείγοντος, (οι νόμοι είναι για να υπηρετούν τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι το αντίθετο).
   Η κεντρική κυβέρνηση πρέπει με δυναμικές κινητοποιήσεις να υποχρεωθεί να χρηματοδοτήσει το έργο άλλα και να ξεπεράσει γραφειοκρατικές χρονοβόρες διαδικασίες. 

    Η πρόταση που ψηφίστηκε από τη δημοτική αρχή ήταν :
όχι απένταξη του έργου, εξασφάλιση εγγράφων διαβεβαιώσεων από τους αρμοδίους για την εξασφάλιση νερού από την πηγή, με το έργο που προτείνει η δημοτική αρχή, εξασφάλιση έγγραφων διαβεβαιώσεων από την κυβέρνηση για το έργο του Ευήνου και στη συνέχεια επανάληψη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τις επόμενες ημέρες για να παρθεί η τελική απόφαση για το ποια λύση θα υιοθετηθεί.

                       
                      ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 13/1/2017


Μαργαρίτης Θόδωρος, δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου