Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Οι εργαζόμενοι των Περιφερειών στηρίζουν την αγωνιζόμενη αγροτιά



   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294  
τηλ. γραμματέα: 6977432661


                                              Αθήνα  24 /1 /2017                       
                                         Αριθμ. Πρωτ.: 7
Οι εργαζόμενοι των Περιφερειών στο πλευρό της αγωνιζόμενης αγροτιάς ενάντια στις πολιτικές ξεκληρίσματός της


  Οι φτωχομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βγήκαν σε πανελλαδικό συντονισμό από τις 23 Γενάρη στους δρόμους αγωνιστικά ενάντια στις πολιτικές, που έχουν στόχο το ξεκλήρισμά τους   την ώρα που καρτέλ, τραπεζίτες και αγροβιομήχανοι θησαυρίζουν από την εργασία και την εκμετάλλευση τους καθώς  και την εκμετάλλευση των εργαζομένων στον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
   Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα τους και συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους, γιατί νιώθουμε ότι είμαστε στην ίδια πλευρά και έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα, τα ίδια χαράτσια, την ίδια φορολογική αφαίμαξη, την ίδια ακρίβεια και τελικά την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Μέτρα, που στο όνομα ξεπεράσματος της κρίσης - με όλα τα ψηφισμένα μνημόνια από τα κόμματα που μας κυβέρνησαν και μας  κυβερνούν - επιμένουν να φορτώνουν τις συνέπειες της δικής τους καπιταλιστική οικονομικής κρίσης στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
    Τα μέτρα και οι πολιτικές ενάντια στους αγροτοκτηνοτρόφους (οι απλήρωτες παραγωγές από εμπόρους-μεταποιητές, οι απαράδεκτα χαμηλές τιμές παραγωγού και η τεράστια “ψαλίδα” με τις τιμές για εμάς τους εργαζόμενους καταναλωτές, το υπέρογκο κόστος παραγωγής, οι ακάλυπτες από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ ζημιές στη φυτική & ζωική παραγωγή, ο διπλασιασμός της φορολόγησης στο 22%, ο τριπλασιασμός των ασφαλιστι-κών εισφορών στον ΟΓΑ, η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24%, οι μεγάλες περικοπές με την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική ( ΚΑΠ ) 2014-2020 στον προϋπολογισμό της ΕΕ για τη γεωργία, κλπ.), έχουν παρόμοιά τους και σε βάρος των εργαζομένων στον ιδιωτικό και κρατικό τομέα.
   Γι' αυτό και είναι απαραίτητη η κοινή αντίδραση στις πολιτικές εξόντωσής μας και έχουμε ξεκάθαρο, ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν αγωνίζονται μόνο για τον εαυτό τους, αλλά για όλους τους εργαζόμενους. Γιατί ζητούν να παράγουν  επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού, ενώ η πολιτική της ΕΕ, του Δ.Ν.Τ και της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα στοχεύει στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και το πέρασμα της παραγωγής σε ακόμα λιγότερα χέρια. Αυτό σημαίνει αύξηση της διατροφικής εξάρτησης της χώρας μας από τις πολυεθνικές σε μια τόσο κρίσιμη από όλες τις πλευρές περίοδο με τη συνέχιση της οικονομικής κρίσης.


  “Ο κοινωνικός αυτοματισμός τους”, θα έχει απέναντί του την αγωνιστική συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στις Περιφέρειες της χώρας στον δίκαιο αγώνα της αγροτιάς, την αγωνιστική μας δράση με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής – αντιλαϊκής  πολιτικής της Κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου