Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Για την παιδεία των λαϊκών αναγκών

Μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις φοιτητών και σπουδαστών

Για την παιδεία των λαϊκών αναγκών διαδήλωσαν σήμερα φοιτητές και σπουδαστές σε όλη τη χώρα.


Στην Αθήνα η μαζική και μαχητική πορεία κατέληξε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 Νοέμβρη στις 10.30 στην Ομόνοια. Έξω από την Βουλή, οι φοιτητές και οι σπουδαστές έκαψαν μια σημαία της ΕΕ. Συνθήματα όπως «Ανάγκη του λαού, η δωρεάν παιδεία, έξω απ' τις σχολές η κάθε εταιρεία», «Τσίπρα και Φίλη ακούστε το καλά, φέρτε στις σχολές τα αποθεματικά», «Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου, το μέλλον και την μόρφωση που θα'χει το παιδί σου», δόνησαν την ατμόσφαιρα. Έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου οι φοιτητές της Γεωπονικής, πέταξαν ντομάτες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση.

Νωρίτερα, τα Προπύλαια του πανεπιστημίου της Αθήνας, βούλιαξαν από την μαζική συγκέντρωση. Το κεντρικό πανό της συγκέντρωσης, έστειλε το μήνυμα: «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί, διεκδικούμε τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει». Στη συγκέντρωση τραγούδησε φοιτητικό συγκρότημα από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, με επιλογή τραγουδιών ενάντια στο φασισμό γιατί «δεν χωράει στη ζωή μας».

Ακολούθησε θεατρικό δρώμενο από φοιτητές διαφόρων σχολών που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση, όπου έδωσαν ένα χιουμοριστικό χαρακτήρα σε όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα. Χαιρετισμό στην συγκέντρωση απηύθυνε ο Στέλιος Σπαντιδάκης πρόεδρος Φοιτητικού Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών και ο Ραχήμ Σίχα από τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Φοιτητών

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε μαζική και μαχητική πορεία στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις Μπουτάρη για την επιβολή διδάκτρων στα Πανεπιστήμια. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε μαζική και μαχητική συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου, από 12 φοιτητικούς Συλλόγους, και επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ.Νωρίς το πρωί, μέλη του ΜΑΣ πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα σε Πάτρα, Γιάννενα, Ξάνθη, Ηράκλειο, Χανιά, Χαλκίδα, Λάρισα.


Τα συλλαλητήρια αποτελούν σταθμό στη δράση φοιτητών - σπουδαστών και μαθητών, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που δημιουργεί τεράστια προβλήματα ακόμα και στη λειτουργία σχολείων και ιδρυμάτων.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στην Κομοτηνή στις 6.30 μ.μ., στην παλιά Νομική.

                                                        902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου