Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Φρεντερίκ Κανουτέ: Η ζωή ενός Γάλλου και ενός παιδιού στην Παλαιστίνη


                      Αποτέλεσμα εικόνας για Φρεντερίκ Κανουτέ,

        Τα γεγονότα στο Παρίσι από την πολύνεκρη επίθεση σχολίασε, με το δικό του τρόπο, ο Φρεντερίκ Κανουτέ, ποδοσφαιριστής από το Μάλι με θητεία σε Λιόν, Γουέστ Χαμ, Τότεναμ και Σεβίλη, που καταδίκασε τα γεγονότα, όμως καυτηρίασε και τα όσα ακολούθησαν με το παγκόσμιο ενδιαφέρον. 
       Μιλώντας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Onda Cero», ο Κανουτέ τόνισε πως ό,τι έγινε στο Παρίσι συμβαίνει καθημερινά στην Παλαιστίνη, ωστόσο ο κόσμος παγκόσμια δεν δείχνει τέτοια ευαισθησία. «Αυτό που συνέβη στο Παρίσι ήταν μία καταστροφή, όμως αυτά τα πράγματα συμβαίνουν κάθε μέρα σε άλλα μέρη του κόσμου. Μία ζωή Γάλλου δεν έχει περισσότερη αξία σε σχέση με αυτή ενός Παλαιστίνιου αγοριού. Εάν συμβεί κάτι στην Ευρώπη όλοι δείχνουν συμπόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κανουτέ.
       Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ένα περιστατικό που έγινε το 2009, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη ισραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας και ο ίδιος είχε υποστηρίξει την Παλαιστίνη σε αγώνα της Σεβίλης, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από την πειθαρχική επιτροπή της ισπανικής ομοσπονδίας. Οπως είπε «η υποστήριξή μου για την Παλαιστίνη ήταν για κάτι που ήταν χίλιες φορές χειρότερο σε σχέση με αυτό που συνέβη στη Γαλλία και την επόμενη ημέρα με τιμώρησε η ομοσπονδία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου