Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ


Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H Ένωση»
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου
Τηλ 26410-22325 , Emailsomidip-enosi@hotmail.gr

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι , εργαζόμενοι στο εμπόριο, στα μικροκαταστήματα, εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους και μικροί έμποροι,
Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο οι υπερασπιστές του μέτρου, δηλαδή κυβέρνηση, μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, παρατρεχάμενοι τους, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες , αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ρίχνουν διάφορα ιδεολογήματα στην αρένα της αντιπαράθεσηςμε τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που είμαστε ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι¨η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, θα εξυπηρετούνται εκατομμύρια τουρίστες που περνούν από την Αθήνα, θα αυξηθεί ο τζίρος, θα εφαρμόσουμε το μοντέλο των Ευρωπαϊκών χωρών που είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές¨έχουν καταρριφθεί στην πράξη.
        Η κατάργηση της Κυριακής αργίας οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή, στο δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση.
        Δεν έχει αυξήσει το εισόδημα των εργαζομένων, αντίθετα είναι χιλιάδες οι απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουν δουλέψει ατέλειωτες απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό.
        Δεν έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας, οι άνεργοι στον κλάδο μας είναι χιλιάδες, χιλιάδες επίσης είναι και οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιο, 5μηνα προγράμματα ΕΣΠΑ.  Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα την μετατροπή του εργαζόμενου σε ¨απασχολήσιμο¨   δηλ. την ¨απελευθέρωση¨ της εργασιακής σχέσης .
        Δε τόνωσε την ¨αγοραστική δύναμη¨ ,δεν εξυπηρέτησε τους ¨καταναλωτές¨ που είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας.
        Η κατάργηση της Κυριακής αργίας έστρωσε το δρόμο και για τις ¨Λευκές νύχτες¨  που υποχρεώνονται οι εμποροϋπάλληλοι να δουλεύουν μέχρι τα χαράματα.
        Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι η εφαρμογή της οδηγίας της Ε.Ε. για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών.
Οι μεγαλοξενοδόχοι του ΣΕΤΕ, οι μεγαλέμποροι του ΣΕΛΠΕ και οι μεγαλοβιομήχανοι του ΣΕΒ έκαναν προσφυγή στο ΣΤΕ ζητώντας να μην ισχύσει η προσωρινή του απόφαση,που αναστέλλει την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, μέχρι νεοτέρας απόφασης.
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ , ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΠΑΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΤΟ Δ.Σ. 

ΑΓΡΙΝΙΟ 11/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου