Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Αποφάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Σ.Υ.Π.Ε.Α.)



                      

                   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ                        ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (Σ.Υ.Π.Ε.Α.)

                      ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας σε συνεδρίαση του, στις 15 Οκτώβρη 2014, αποφάσισε τα παρακάτω:
1. Σε σχέση με τα νέα οργανογράμματα και τις μειώσεις των δομών, κάθε μείωση θεωρείται απαράδεκτη και αδικαιολόγητη, γιατί λόγω της μεγάλης έκτασης του νομού υπάρχει αναγκαιότητα αύξησης των δομών. Επίσης...κάθε μετακίνηση προσωπικού, χωρίς να είναι γνωστή η τελική μορφή των οργανογραμμάτων, είναι το ίδιο απαράδεκτη και αδικαιολόγητη.
2. Για το θέμα της αξιολόγησης αποφασίστηκε η συνέχεια της απεργίας – αποχής σύμφωνα με τις αποφάσεις ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίας (ΟΣΥΑΠΕ,) καθώς επίσης να ανακοινωθεί διά των ΜΜΕ ότι υπάρχει αναγκαιότητα, όχι αξιολόγησης με σκοπό τις απολύσεις, αλλά σωστής επιμόρφωσης των υπαλλήλων, για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
3. Για το θέμα των ΙΔΑΧ, το Δ.Σ. καταγγέλλει τον προσχηματικό έλεγχο των συμβάσεων που καμία σχέση δεν έχει με τα πλαστά πτυχία, για τα οποία ο έλεγχος γίνεται κανονικά και που κι αυτός έχει σα μόνο σκοπό του, τις απολύσεις και την ομηρία των συναδέλφων.
4. Αποφασίστηκε να ζητηθεί εγγράφως η χορήγηση γραφείου για τις ανάγκες του Δ.Σ.
5. Επίσης να αναπληρωθεί άμεσα το παραιτηθέν – συνταξιοδοτηθέν μέλος του Δ.Σ.
6. Οι συνάδελφοι θα πρέπει να επιλέξουν τον τρόπο καταβολής της συνδρομής τους και συγκεκριμένα είτε μέσω μηνιαίας κράτησης από την μισθοδοσία, είτε με απευθείας εισφορά στα μέλη του Δ.Σ., σε μηνιαία ή το ανώτερο σε διμηνιαία βάση. Το ταμείο είναι σχεδόν μηδενικό και θα πρέπει να κατανοηθεί ότι χωρίς γερό ταμείο, καμιά δραστηριότητα του συλλόγου δεν μπορεί να υλοποιηθεί.(π.χ. τροποποίηση καταστατικού, συμμετοχή σε εκδηλώσεις Ομοσπονδίας, ΑΔΕΔΥ κ.λ.π). Επομένως όσοι επιλέξουν την απευθείας καταβολή, θα πρέπει να είναι συνεπείς και να μην αφήνουν απλήρωτη την συνδρομή, που με απόφαση της γενικής συνέλευσης έχει καθοριστεί στα 2,50 € το μήνα και σ’ αυτή περιλαμβάνονται και οι εισφορές σε ΟΣΥΑΠΕ, ΑΔΕΔΥ και Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ. Η μηνιαία κράτηση θα γίνει προσπάθεια, σε συνεργασία με το τμήμα μισθοδοσίας, ν’ αρχίσει από 1-1-2015 και μέχρι τότε όλοι οι συνάδελφοι, ανεξάρτητα απ’ τον τρόπο συνδρομής που έχουν επιλέξει, θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 5 €, που αντιστοιχεί στους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη 2014. Επιπλέον θα σταλεί σε όλους κατάσταση των μελών που έχουν, δια της υπογραφής τους, αποδεχτεί τη μηνιαία κράτηση από τη μισθοδοσία και καλούνται και τα υπόλοιπα μέλη να τη συνυπογράψουν, γιατί έχει αποδειχτεί ότι είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος για την οικονομική αυτοτέλεια του συλλόγου.
7. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ χωρίς να παρθεί απόφαση λόγω ισοψηφίας.
8. Για τα παραπάνω θέματα, για όσα προκύψουν καθώς και για όσα συζητηθούν στην ολομέλεια των πρωτοβάθμιων συλλόγων της ΟΣΥΑΠΕ, αποφασίστηκε να διεξαχθεί Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 30 Οκτώβρη, στις 10.00 π.μ., στο Διοικητήριο, στο Μεσολόγγι.


     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
 Δημ. Μπαϊρακτάρης                         Μίλτος Λιάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου