Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Θεσσαλονίκης για την επίσκεψη του Γ. Μπουτάρη σε σχολείο που θα επισκευάσει η «Coca - Cola»
Μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επιλογή του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη να παραστεί στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο 69ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Το σχολείο αυτό στάθηκε το «τυχερό» - ανάμεσα σε άλλα δέκα - για να το επιλέξει και να το μερεμετίσει η πολυεθνική «3Ε - COCA COLA» με την άδεια και τις ευλογίες φυσικά της διοίκησης του δήμου.
Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης τονίζει:
«Εδώ και τρία χρόνια ο κ. Μπουτάρης σταθερά ανοίγει το δρόμο για την είσοδο των επιχειρηματικών ομίλων και πολυεθνικών στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και τις κοινωνικές δομές του δήμου (COCA COLA, Ίδρυμα Νιάρχου, Ίδρυμα Λάτση, Ίδρυμα Σόρος κλπ.), βοηθώντας τους να παρουσιάσουν το "κοινωνικό τους πρόσωπο".
Βέβαια, ο κ. Μπουτάρης αρνείται να βγάλει έστω και ένα ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμένους-απεργούς της COCA COLA και τον ηρωικό τους 11μηνο αγώνα, δείχνοντας ακόμα μια φορά με ποιον είναι.
Πάει πολύ όμως πολυεθνικοί όμιλοι σαν την COCA COLA που κλείνουν και ανοίγουν τα εργοστάσιά τους ανάλογα με τα κέρδη τους, εταιρείες που τσακίζουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργατών να εμφανίζονται ως κοινωνικά ευαίσθητοι για τα παιδιά του λαού μας!
Αντί να μετατρέπεται σε "σερβιτόρο" της COCA COLA, αντί να χαρατσώνει μαζί με το κράτος το λαό, να διεκδικήσει τώρα ο Μπουτάρης κρατική χρηματοδότηση για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων, να διεκδικήσει άμεση λύση για το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης.
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα της πόλης:
  • Να απορρίψουν συνολικά τη λογική των χορηγιών που καλλιεργεί η κρατική και τοπική διοίκηση σε συνεργασία με τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Είναι πρόκληση και κοροϊδία να μας πετάνε στα μούτρα ένα ξεροκόμματο αυτοί που μας στερούν τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στη μόρφωση και τη ζωή.
  • Να αντισταθούν στην "εύκολη λύση" των χορηγών-σωτήρων που υποκαθιστούν την ευθύνη και την υποχρέωση του κράτους και γίνονται ο "δούρειος ίππος" για την άλωση της δημόσιας εκπαίδευσης και της κοινωνικής πρόνοιας.
  • Να οργανώσουν και να εντείνουν την πάλη τους ώστε από κοινού γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, όλο το εργατικό - λαϊκό κίνημα να απαιτήσουν από το κράτος την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων όρων για τη λειτουργία των σχολείων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
      ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ».
                                                                                                                         10/09/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου