Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Σχετικά με το ερωτηματολόγιο του κ. Φούχτελ

ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Ο κ. Γ. Φούχτελ είναι υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, και  υπεύθυνος από τη γερμανική πλευρά της λεγόμενης «Ελληνογερμανικής Συνεργασίας».
Η συνεργασία αυτή αποφασίστηκε πριν χρόνια μετά από επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης, ανάμεσά τους και ο κ. Φούχτελ. Σκοπός της «Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» είναι να προωθήσουν συνεργασία σε επίπεδο δήμων και περιφερειών στην εξής λογική: «Εξορθολογισμός των δαπανών της Τοπικής Διοίκησης, αξιοποίηση ευρηματικών χρηματοδοτικών εργαλείων της δράσης των ΟΤΑ, ώστε να μειώνεται το βάρος της κρατικής δαπάνης γι' αυτούς και μεταρρύθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων». Δηλαδή μεγαλύτερες περικοπές σε υπηρεσίες, αλλά και σε χρήματα που δίνονται στους δήμους, για να λειτουργούν αυτές τις υπηρεσίες και εμπλοκή Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών σε μπίζνες που μπορούν να γίνουν σε δήμους της Ελλάδας και της Γερμανίας.
Ο κ. Φούχτελ απέστειλε δύο ερωτηματολόγια  σε δημάρχους και περιφερειάρχες, για να καταγράψουν διάφορα στοιχεία (περιουσίας, δομών, υπηρεσιών κ.λ.π) προκειμένου ίσως, να αξιολογηθούν και αξιοποιηθούν κατάλληλα από τους επίδοξους επιχειρηματίες.
Ορισμένοι (αιρετοί) έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις και καταγγελίες μάλλον αποπροσανατολίζοντας και  συσκοτίζοντας την ουσία του προβλήματος. Ότι, δηλαδή, αυτή η  ενέργεια είναι εκχώρηση σε συγκεκριμένα συμφέροντα και στον κ. Φούχτελ.
Η ουσία όμως θεωρούμε ότι βρίσκεται στο ότι υπάρχει πολιτική βούληση και συμφωνία για εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις μιας σειράς νευραλγικών τομέων που σήμερα διαχειρίζονται δήμοι και περιφέρειες. Ορισμένοι από τους τομείς είναι: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Περιβάλλον, Διαχείριση Απορριμμάτων, χρήση Νέων Τεχνολογιών, ανάπτυξη Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, αξιοποίηση Δημοτικής Περιουσίας. Όλα αυτά θα πάνε σε επιχειρηματίες που θα κερδίζουν τρελά λεφτά και φυσικά οι επιπτώσεις θα είναι τραγικές για το λαό.
Πολιτική βούληση και συμφωνία που περιλαμβάνει όχι μόνο τα κόμματα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά όλα τα αστικά κόμματα,  τις ηγεσίες των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Διοίκησης, το σύνολο των «ανεξάρτητων» αιρετών και φυσικά  όλα τα κόμματα της γερμανικής βουλής ( και  το Κόμμα της Αριστεράς) και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το σημαντικό και ουσιαστικό είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρέμποροι, οι μικροεπαγγελματίες, οι αγρότες να καταγγείλουμε αυτή την πολιτική, να αντιταχθούμε και να ακυρώσουμε την όποια ιδιωτικοποίηση, την επιβολή τελών και φόρων, να μη συμφωνήσουμε σε διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων, να εμποδίσουμε να μπει λουκέτο σε παιδικούς σταθμούς και σε προγράμματα Πρόνοιας. Να αντιταχθούμε στην «Αξιολόγηση» που οδηγεί σε κλείσιμο υπηρεσιών, απολύσεις προσωπικού και  ιδιωτικοποιήσεις.

                        ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 11 / 9 / 2014
                     
                       ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
            δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη
                    «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου