Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου: Αντιπολίτευση με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες                    

Με αφορμή την ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έκανε την παρακάτω δήλωση:
Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι στο πλευρό των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, θα συνεχίσει να συγκρούεται αποφασιστικά με τα μεγάλα συμφέροντα, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που χτυπάει συστηματικά τα λαϊκά δικαιώματα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θα ασκήσει αποφασιστική αντιπολίτευση στη διοίκηση του δήμου και θα διεκδικήσει, σε συνεργασία με φορείς του μαζικού κινήματος, την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αιτημάτων.
Κριτήριο της δικής μας δράσης είναι οι λαϊκές ανάγκες σε αντιπαράθεση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε.
Οι προτεραιότητες της Λαϊκής Συσπείρωσης μεταξύ των άλλων είναι:

· Να παλέψουμε μαζί με τους ανέργους, τους απολυμένους, να διεκδικήσουμε πλήρη - σταθερή εργασία αλλά και ουσιαστική προστασία αυτών που έχουν πληγεί από την ανεργία.

· Να διεκδικήσουμε ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, τα ασφαλιστικά, μισθολογικά, κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων.

· Να αντιταχθούμε στα φορομπηχτικά μέτρα, στα κάθε είδους χαράτσια, στον ΕΝΦΙΑ, στη λογική της "ανταποδοτικότητας", που εφαρμόζεται στην Περιφέρεια και τους Δήμους, διεκδικώντας επαρκείς, δωρεάν παιδικούς σταθμούς, γενικότερα κοινωνικές υπηρεσίες, ύδρευση, αποχέτευση, πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες.

· Να παρέμβουμε για έργα, υποδομές που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και να αναπτύξουμε δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, ενάντια στα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή, τον φυσικό πλούτο.

· Να αγωνιστούμε για τα προβλήματα του νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού, των αγροτικών ιατρείων, για αποκλειστικά δημόσιες - δωρεάν υπηρεσίες, να βρεθούμε μαζί με τους μαθητές, τους σπουδαστές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα σχολεία, στο ΤΕΙ, για δωρεάν Παιδεία, για πραγματική μόρφωση.

· Να βρεθούμε μαζί με τους ψαράδες, τους μικρούς αγρότες ενάντια στην ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική, για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων τους, να δράσουμε μαζί με τους μικρούς επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και τον αβάστακτο ανταγωνισμό από την επέκταση των μονοπωλιακών ομίλων».

. Να συμβάλουμε στον αγώνα για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς τρόφιμα να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, να μην είναι κανείς μόνος του στην κρίση."                  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου