Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ψηφίζουμε με το βλέμμα στις 26                                

Τώρα ξέρεις. 
Η μάχη είναι μπροστά μας. Με έναν αντίπαλο που σου έχει κάνει το βίο αβίωτο. Δεν είναι απλά και μόνο η κυβέρνηση, τα κόμματα που τη συγκροτούν. Είναι τα μονοπώλια, η εξουσία τους, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι διεθνείς σύμμαχοί τους. Την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τη γνωρίζεις καλά γιατί τη ζεις στο πετσί σου. Σε έχει «ματώσει» τσακίζοντας τα δικαιώματά σου προκειμένου να στηρίξει την ανάκαμψη των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων. Σε έχει πτωχεύσει και έτσι σε θέλει. Σου χτυπά όμως την πλάτη και σε κολακεύει ότι εσύ έσωσες τη χώρα. Και σου λέει ότι αν θες να δεις άσπρη μέρα, πρέπει να κάνεις υπομονή, κάποια στιγμή κάτι θα γίνει, τώρα χρειάζεται «σταθερότητα». Δηλαδή πρέπει να είσαι μόνιμα πτωχευμένος εσύ, με τα μονοπώλια, την εξουσία τους και την ΕΕ να σε ισοπεδώνουν. Ηδη είναι έτοιμα νέα μέτρα που θα σου κάνουν τη ζωή ακόμη πιο δύσκολη. Είναι φυσικό να θέλεις να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα. Λες ότι δεν πάει άλλο μ' αυτή την πολιτική.
Σκέψου, όμως: 
Το σύστημα έχει πολλούς τρόπους για να σε αποτρέψει να αλλάξεις αυτή την πολιτική, κάνοντάς σε να νομίζεις ότι την αλλάζεις. Εχει πολλά κόμματα, που όλα μιλούν στο όνομά σου, αλλά όλα είναι δεσμευμένα στην πολιτική του δρόμου ανάπτυξης για το κεφάλαιο και την ΕΕ. Δεν έχουν ταυτόσημες θέσεις, δεν είναι σε όλα ίδια. Αλλά αντιπολιτεύονται, καλώντας σε να τα ενισχύσεις, προβάλλοντας τάχα φιλολαϊκές λύσεις, αλλά με άθικτα τα ιερά και τα όσια των μεγαλοεπιχειρηματιών, της ΕΕ, της Ευρωζώνης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, που προβάλλει ως ο εν δυνάμει αντικαταστάτης στην κυβέρνηση, ασκεί αντιπολίτευση από τη σκοπιά των δικών σου συμφερόντων; Είναι ενάντια στον πραγματικό σου αντίπαλο; Αποτελεί η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής; Είναι λύση για το λαό;
Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά δικιά του ομολογία, δεν αμφισβητεί, αλλά στηρίζει την ΕΕ και την Ευρωζώνη, κόπτεται για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, διακηρύσσει ότι δεν αμφισβητεί τη συμμετοχή της χώρας στο δυτικό πλαίσιο, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δηλώνει ότι μπορεί ακόμη και να συγκυβερνήσει με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, αν αλλάξουν οι ηγεσίες τους και αλλάξουν μείγμα διαχείρισης.
Γι' αυτό σου βάζει κάλπικα διλήμματα: 
«Με τα μνημόνια ή με την εθνική κυριαρχία, με την Μέρκελ ή με την Ελλάδα, με την πολιτική της καταστροφής ή με την ανατροπή της». Αλλά μήπως δεν είναι διαρκή μνημόνια οι έλεγχοι των προϋπολογισμών όλων των κρατών-μελών της ΕΕ; Μήπως μνημόνιο των μνημονίων δεν είναι η Συνθήκη του Μάαστριχτ; Ο Ασμουσεν, υφυπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Μέρκελ, δεν βρήκε ενδιαφέρουσες τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως θα στεναχωρηθούν οι βιομήχανοι που συζητάνε μαζί του τις προτάσεις του; Μήπως είναι εχθρικές για το σύστημα η πολιτική Συμπράξεων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα, η τόνωση της επιχειρηματικότητας, η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, το «κούρεμα» του χρέους κλπ.; Ο λαός έχει πείρα από τις εναλλαγές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Τι άλλαξε στη ζωή του; Οι πολιτικές τους έμειναν. Τώρα συγκυβερνούν.
Αυτό το έργο δεν το έχεις ξαναζήσει εσύ; Δεν το έχουν ξαναζήσει οι γονείς σου;
Η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει γνήσια τη λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ, στην άρχουσα τάξη και την πολιτική τους. Στοχεύει στην καρδιά τον αντίπαλο, τα μονοπώλια και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Αντιπαλεύει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Δίνει δύναμη στο λαό για την επόμενη μέρα, για τις 26 του Μάη. Ο λαός θα είναι αντιμέτωπος με όσα θα είναι εδώ, την ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για νέο ξεζούμισμα. Δίνει δύναμη στην πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δυναμώνει την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα μονοπώλια, στον ιμπεριαλισμό. Είναι ψήφος που δεν αλλάζει, δεν πάει αλλού. Δυναμώνει τη Λαϊκή Συμμαχία, το εργατικό - λαϊκό κίνημα που θα αντιπαλεύει αντιλαϊκά μέτρα, δυναμώνει την εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, συμβάλλει στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ της εργατικής τάξης, των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για να αποκτήσει ο λαός την αναγκαία πίστη στη δύναμή του να ανατρέψει το σάπιο καπιταλισμό.
                                           Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου