Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Σε κατάληψη της ΔΟΥ Αγρινίου προχώρησαν οι αγρότες



              
            Από τη χτεσινή κατάληψη των αγροτών στη ΔΟΥ Αγρινίου

Σε κατάληψη της ΔΟΥ Αγρινίου προχώρησαν αγρότες της περιοχής χτες Παρασκευή 24 Γενάρη το πρωί, συμμετέχοντας στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που οργάνωσαν η ΠΑΣΥ και άλλοι αγροτικοί φορείς στα κατά τόπους υποκαταστήματα των εφοριών, ενάντια στη φορολόγησή τους, στην τήρηση βιβλίων κλπ.
Εκπρόσωποι των αγροτών κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Αγρινίου, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Σπύρος Κοτοπούλης, κάλεσε τους αγρότες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. «Οι κινήσεις θα είναι συντονισμένες από άκρη σε άκρη της Ελλάδας. Εδώ, στα χωριά του Δήμου Αγρινίου, που τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο, οι αγρότες θα κατέβουν στις πλατείες των χωριών με τρακτέρ,σε μια συμβολική διαμαρτυρία απέναντι σε όλα αυτά στα οποία θέλουν να μας υποβάλουν, ξεκινώντας από αύριο. Ο αγώνας είναι μαζικός και θα συνεχιστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Μωραϊτης, που δήλωσε στο «agriniopress.gr»: «H φτωχομεσαία αγροτιά της χώρας βρίσκεται υπό διωγμό. Μετά τα αλλεπάλληλα χαράτσια, έρχεται και η φοροληστεία της λαϊκής κατοικίας, η τήρηση βιβλίων για φορολόγηση από το πρώτο ευρώ καθαρού εισοδήματος. Αυτό είναι το τελειωτικό χτύπημα, γι' αυτό πρέπει η πάλη των αγροτών να οργανωθεί μαζί με την πάλη των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται», κατέληξε ο κομμουνιστής βουλευτής.
Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΕΚ Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου