Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

31ο Συνέδριο ΕΚ Αγρινίου: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του















Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 26 Γενάρη οι εργασίες του 31ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου με την ψήφιση του πλαισίου διεκδίκησης για την επόμενη τριετία που βασίζεται στο διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Οι εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ θα γίνουν το Σάββατο 1η Φλεβάρη. 
Η πρώτη μέρα (Σάββατο) περιελάμβανε την εισήγηση - απολογισμό δράσης από τον πρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΑ Κώστα Μαργιώλη, ακολούθησαν κεντρικές τοποθετήσεις από τους 3 συνδυασμούς, χαιρετισμοί εκ μέρους των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ και ο οικονομικός απολογισμός. Από νωρίς το απόγευμα ο χώρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου φιλοξένησε μια πλούσια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Η ταξική συνέπεια και η γραμμή αντιπαράθεσης με ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ». Μια έκθεση από την τρίχρονη δράση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, με στυλοβάτη το ΠΑΜΕ, που κέντρισε το ενδιαφέρον τόσο των αντιπροσώπων όσο και των εργαζομένων που παρευρέθηκαν στο χώρο των συνεδριάσεων.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου σημείωσε πως «το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία για τους εργαζομένους μετά από τα μέτρα των μνημονίων που έχουν φέρει σε απόγνωση τα φτωχά λαϊκά στρώματα».
Όσον αφορά το στόχο του συνεδρίου που έχει το χαρακτήρα του απολογισμού της τριετούς δράσης του ΕΚΑ και του προγραμματισμού για τα επόμενα χρόνια, ο Κώστας Μαργιώλης ανέφερε ότι «η εργατική τάξη έχει πολύ δρόμο μπροστά της όσον αφορά τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει και το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αντιδράσει αποφασιστικά απέναντι σε αυτή την πολιτική». Επιδίωξη, πρόσθεσε, «θα είναι το συνέδριο να αποτελέσει ξεκίνημα για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος. Δεν πρέπει το συνδικαλιστικό κίνημα να συμβιβάζεται με την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά και να έχει ένα ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο πάλης. Το σύστημα δεν παίρνει μπαλώματα και υποχωρήσεις και εδώ υπάρχει ευθύνη της ΓΣΕΕ και των ομοσπονδιών για την κατάσταση αυτή».
Ο Μ. Κατσιγιάννης παρουσίασε τη διακήρυξη της «ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ».
                                       
                                                 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου