Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Στήνουν κλίμα τρομολαγνείας

                              

Στο κλίμα που στήνεται εδώ και πολύ καιρό και ιδιαίτερα μετά τις δολοφονίες στο Ν. Ηράκλειο με αρθρογραφία και αλληλοσυμπληρούμενες δηλώσεις κρατικών και άλλων παραγόντων, ήρθε να προστεθεί και η επανεμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού μετά την προ ημερών απόδρασή του. Ενισχύονται αντικειμενικά ερωτήματα, που διατυπώθηκαν καιρό πριν, για τον ποιον εξυπηρετεί αυτή η διαδικασία. Ορατή σε πρώτο επίπεδο μια προσπάθεια να ενισχυθεί η τρομολαγνεία που λειτουργεί καθηλωτικά για το λαϊκό κίνημα.
Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εμφανίστηκε να ζητά να επικρατήσει ένα κλίμα «ομόνοιας» για την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας». 
Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, ο δραπέτης Χριστόδουλος Ξηρός καλεί τις διάφορες ομάδες που ο ίδιος αναφέρει ως συνέχεια της «17Ν» να καταλήξουν σε «ενότητα στην πράξη». Ο Χρ. Ξηρός, με τη μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του, προσπάθησε να εμφανιστεί ως ιδεολογικός απόγονος του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Βελουχιώτη και του Γκεβάρα και κάλεσε σε ενοποίηση διαφόρων διάσπαρτων ομάδων με ένα κείμενο που θυμίζει «εθνο-πατριωτικό» στιλ της παλιάς «17Ν».
«Πιστεύω ακράδαντα ότι η ελληνική κοινωνία ομονοούσα, χωρίς υποσημειώσεις και χωρίς κόμματα, μπορεί να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Δένδιας, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που έγινε την Κυριακή στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθήνας, το οποίο οργάνωσε ο σύλλογος «Θάνος Αξαρλιάν».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε: «Δεν έχω κανένα ρόλο ή λόγο να σχολιάσω τις όποιες σκέψεις του όποιου τρομοκράτη και ιδίως του συγκεκριμένου». Επανέλαβε ότι «οι διωκτικές αρχές της χώρας κάνουν το καθήκον τους, που σημαίνει ότι θα πράξουν ό,τι μπορούν για να εκτελέσουν τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και να οδηγήσουν στις φυλακές αυτούς οι οποίοι πρέπει να είναι στις φυλακές».
Παράλληλα, τα «τρομοσενάρια» συνεχίζονται. Με διαρροές που δημοσιεύονται στο «Βήμα», η Ελληνική Αστυνομία εμφανίζεται να περιμένει νέο χτύπημα, υποστηρίζοντας ότι σ' αυτό το συμπέρασμα οδηγούν οι επαφές που είχε ο Ξηρός με κρατούμενους των «Πυρήνων της Φωτιάς». Επίσης, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζεται πως «τους ξέρουμε σχεδόν όλους», όμως «για ορισμένους είτε δεν μπορούμε να αποδείξουμε την εμπλοκή τους με αδιάσειστα στοιχεία είτε δεν μπορούμε να τους εντοπίσουμε». Ο αξιωματικός εκτιμά ότι τις επόμενες βδομάδες θα υπάρξουν διαδοχικές ένοπλες ενέργειες, ενώ οι διωκτικές αρχές θεωρούν πως «κάποιοι που συντονίζουν τις ένοπλες ομάδες ήθελαν ελεύθερο τον Χριστόδουλο ως το νέο βαρύ όπλο τους».
Άλλο δημοσίευμα στην «Καθημερινή», αναφέρει πως οι μετακινήσεις του Χρ. Ξηρού γίνονταν με γνώση όλων των βαθμοφόρων στις φυλακές Κορυδαλλού που ετέθησαν σε διαθεσιμότητα για το «ρεβεγιόν» του Χρ. Ξηρού. Επίσης, ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται σε σχέδιο της ΕΥΠ που θα παρεμβαλλόταν σε αγοραπωλησία όπλων, ανάμεσά τους και εκτοξευτές ρουκετών, η οποία θα γινόταν μετά από εντολή ατόμου από κύκλωμα του οργανωμένου εγκλήματος σε ομάδα «αντιεξουσιαστών». Για την υπόθεση είχε ενημερωθεί κλιμάκιο ξένης μυστικής υπηρεσίας που σταθμεύει μόνιμα στην Ελλάδα. Κατά την εφημερίδα, η υπηρεσία αυτή θα διέθετε τεχνολογικό εξοπλισμό και πυροτεχνουργούς για να εγκαταστήσουν σήματα εντοπισμού στα όπλα. Όμως, η επιχείρηση, που είχε γίνει πριν μερικούς μήνες, διακόπηκε, διότι παράλληλη επιχείρηση της Ασφάλειας έκανε τους επίδοξους αγοραστές να υπαναχωρήσουν.
                                                  902.gr


ΚΚΕ: Σχόλιο για την επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού

          


Σε σχόλιο για την επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Οι προβοκάτορες της 17Ν και οι ενέργειές τους όχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με την πάλη του λαού, αλλά αξιοποιούνται για τη συκοφαντία της. Εδώ και δεκαετίες παίζουν το ρόλο των πιο αντιδραστικών υπηρεσιών και μηχανισμών -ντόπιων και ξένων- προκειμένου να ενισχύεται η κρατική καταστολή και η τρομοκρατία σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου