Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Κυριάκος: Απολύσεις στο Δημόσιο με ...δικαιοσύνη!



       


Απολύσεις στο Δημόσιο με ...αξιοκρατία και δικαιοσύνη υπόσχεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε  σήμερα Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ο στόχος και ο σκοπός του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι διττός: Από τη μια να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα και από την άλλη να πετύχουμε μια δημιουργική υπέρβαση του Μνημονίου, “χτίζοντας” μια Δημόσια Διοίκηση η οποία θα στηρίζεται στην αξιοκρατία, στη δικαιοσύνη και κυρίως στη δυνατότητα όσων εργάζονται συστηματικά και με μεθοδικότητα να προοδεύουν».
Κατά την είσοδό του στο γραφείο του Προέδρου, ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να παρουσιάσει την πολιτική των απολύσεων και των μετακινήσεων σαν θέλημα του λαού, λέγοντας ότι «προσπαθούμε να χτίσουμε μια δημόσια διοίκηση η οποία πραγματικά θα ανταποκρίνεται στα αιτήματα των καιρών και των πολιτών».
Παράλληλα επανέλαβε ότι οι απολύσεις θα συνεχιστούν λέγοντας ότι «προσπάθειές μας, ακόμα και αν μερικές φορές ενέχουν στοιχεία οριζόντιων παρεμβάσεων, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιες. Αυτό προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε, αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και με το νόμο τον οποίο ψηφίσαμε, αλλά θα είναι και ένας μπούσουλας από δω και στο εξής για τις κινήσεις μας». Μόνο για το 2014 η δέσμευση της κυβέρνησης είναι για 11.000 απολύσεις στο Δημόσιο.
  

                                          902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου