Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ο Σακκάς αργοπεθαίνει, η δημοκρατία δεν κινδυνεύει…


Μετά από 31 μέρες απεργίας πείνας η ζωή του κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή. Κώστας Σακκάς, 29 χρόνων. Φυλακισμένος επί δυόμισι χρόνια, «έτσι», χωρίς ποτέ να δικαστεί και να καταδικαστεί. Με μόνο επιβαρυντικό «στοιχείο» τις κατηγορίες που του απάγγειλαν οι δικαστικές αρχές. 
Η προφυλάκιση του Σακκά δεν είναι αποτέλεσμα μιας αυστηρής στάσης της δικαιοσύνης στο πρόσωπό του. Πρόκειται για κραυγαλέα παραβίαση άρθρου του συντάγματος και νόμων που διέπουν ένα σύστημα κατ’ όνομα δημοκρατικό. Για επίδειξη δύναμης και εκδικητική συμπεριφορά ενός συστήματος που «αναγνωρίζει» τους εχθρούς του στα πρόσωπα αυτών που δεν μπορεί να υποτάξει, να ταπεινώσει, να ισοπεδώσει και για μια δημοκρατία-λάστιχο στα χέρια αυτών που την επιβάλλουν.
Ένα σύστημα βασισμένο στην προπαγάνδα, την διαίρεση, την καταστολή, το φόβο, που φαντάζει πανίσχυρο, προκαλεί δέος και εμφυτεύει την αδράνεια στην πλειοψηφία των πολιτών του, έχοντας βασικό του στήριγμα την καθεστωτική «ενημέρωση». 
Για τα ΜΜΕ των εφοπλιστών, των εργολάβων και των βιομηχάνων δεν υπάρχει Σακκάς, δεν υπάρχει παράνομη προφυλάκιση, δεν υπάρχει απεργία πείνας. 
Ανεξάρτητα από ιδεολογικές πεποιθήσεις και πολιτικές προτιμήσεις, η εξέλιξη αυτή δεν πρέπει να αφήνει κανέναν αδιάφορο. Κανένας δημοκρατικός πολίτης, κανένας σκεπτόμενος άνθρωπος δεν πρέπει να σιωπά. 
Ο Κώστας Σακκάς πρέπει να αποφυλακιστεί τώρα!

                          αναδημοσίευση από τον Οικοδόμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου