Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ  ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ  ΔΗΜΟΥΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ  ΦΥΛΑΚΕΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΚΛΠ.) ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ.

Κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)ΕΕ και ΔΝΤ κλιμακώνουν την επίθεσή τους  με χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων. Σειρά έχουν, μετά τους εκπαιδευτικούς, οι δημοτικοί αστυνομικοί και έπονται οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες δημοσίων σχολείων, καθώς και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, την καθαριότητα.
Οι απολύσεις θα φέρουν πιο εύκολα την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών (ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες security, εταιρείες φύλαξης και καθαριότητας των σχολικών μονάδων, της καθαριότητας, κλπ.), ώστε με την παράδοσή τους στο μεγάλο κεφάλαιο να ενισχυθεί η κερδοφορία του, φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών νοικοκυριών. Προετοιμάζουν το έδαφος για νέες απολύσεις αφού μετά τις ιδιωτικοποιήσεις θα θεωρήσουν ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.
Κανενός πλέον δημοτικού  υπαλλήλου, εργαζόμενου στο δημόσιο  η θέση εργασίας δεν είναι σίγουρη. Με πρόσχημα την κινητικότητα και το ξεπέρασμα της κρίσης θα απολύσουν 40.000 δημοτικούς υπαλλήλους μέχρι το 2016, όπως προβλέπει το μεσοπρόθεσμο το οποίο ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και συναίνεσε και η δημοτική αρχή.
Όσοι εργάζονται στη Δημοτική αστυνομία  δεν έχουν καμία δουλειά να μεταφερθούν στην ΕΛ.ΑΣ. Πρέπει να παραμείνουν στην Τοπική Διοίκηση, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους άλλους δημοτικούς υπαλλήλους,  καθήκοντα που θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο την εφαρμογή αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών και ειδικών ομάδων, την - όσο το δυνατό - πιο ανθρώπινη λειτουργία των πόλεων και να μη χρησιμοποιούνται από τις δημοτικές αρχές σε καμία περίπτωση ως όργανα αυταρχισμού και καταστολής.
Οι σχολικοί φύλακες και οι καθαρίστριες είναι από τα πιο σημαντικά  στηρίγματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Όχι μόνο δεν πρέπει να απολυθούν, αλλά να παραμείνουν στην Τοπική Διοίκηση και μάλιστα να προσληφθούν ακόμη περισσότεροι με βάση τις αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων. • Να αναγνωριστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των σχολικών φυλάκων την περίοδο 2001-2006. • Να μονιμοποιηθούν οι καθαρίστριες με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, • να καταργηθεί η δουλειά με το κομμάτι (αίθουσες), η εντατικοποίηση και οι εξευτελιστικές αμοιβές που αποτελούν στοιχείο της υποβάθμισης της ίδιας της σχολικής υγείας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.

H «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ :

1. Όχι στο πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις. Κατάργηση κάθε πράξης νομοθετικού περιεχομένου.
2. Καμία απόλυση εργαζομένου σε κανένα Δήμο. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Νέες προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας για να στελεχωθούν όλες οι κοινωνικές δομές, τα σχολεία με σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και λοιπό προσωπικό.
3. Καμία μετακίνηση εργαζομένων της δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ. 
4. Αλλαγή του ρόλου της δημοτικής αστυνομίας, ως υπηρεσίας του δήμου, με αποκλειστικά καθήκοντα την εφαρμογή αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών και ειδικών ομάδων, την - όσο το δυνατό - πιο ανθρώπινη λειτουργία των πόλεων.
5. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας των δήμων. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών.
6. Άμεση χρηματοδότηση των δήμων για την κάλυψη του συνόλου των λειτουργικών αναγκών υπηρεσιών και δομών. Επιστροφή του συνόλου των θεσμοθετημένων πόρων στην Τοπική Διοίκηση που αυθαίρετα παρακρατούν όλες οι δικομματικές και τρικομματικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.
ΥΓ:  Η Λαϊκή Συσπείρωση, ζητά έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για καταδίκη του πολυνομοσχεδίου, που προβλέπει απολύσεις εργαζομένων στους δήμους (Δημοτικούς Αστυνομικούς, Σχολικούς Φύλακες, Καθαρίστριες Σχολείων, κλπ.) και σε άλλους κλάδους (εκπαιδευτικούς, κλπ.), κατάργηση όλων των προσωρινών διαταγών δικαστηρίων και αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων που πλήττουν τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές (παιδικούς – βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, κά.).

     Οι  εκλεγμένοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι  της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑ.Σ.)
που στηρίζει το ΚΚΕ : Νικάκης Βασίλης – Σιδέρης Κώστας – Δήμας Δημήτρης

                                                       Αγρίνιο 8 Ιούλη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου