Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Για τα επεισόδια στο Αγρίνιο 

Μέλη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής, δεν επέτρεψαν στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, να καταθέσει στεφάνι σε μνημείο της πλατείας του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Αγρίνιο, σε εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων.Η αστυνομία επιτέθηκε στους εργαζόμενους και προχώρησε σε τρεις προσαγωγές μελών του ΕΚ Αγρινίου, οι οποίοι τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.
Από την επίθεση της αστυνομίας τραυματίστηκαν τέσσερις διαδηλωτές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Η αστυνομική παρέμβαση έδρασε στην ουσία υπερασπιστικά του χρυσαυγίτη βουλευτή και της ομάδας χρυσαυγιτών που τον συνόδευε.
Για την εκδήλωση, υπήρξε συμφωνία του Δήμου και των φορέων της περιοχής να κατατεθούν στεφάνια μόνο από το δήμαρχο και συλλόγους Ποντίων. Το ΕΚ Αγρινίου είχε κάνει σαφές ότι δεν θα επιτρέψει να καταθέσει στεφάνι η Χρυσή Αυγή.
Η παρουσία στο χώρο του βουλευτή και μελών της Χρυσής Αυγής έκαναν τους υπεύθυνους του Δήμου να επισπεύσουν την κατάθεση στεφάνων.
Η κατάθεση έγινε βιαστικά από το δήμαρχο και δυο μέλη ενώσεων των Ποντίων και κηρύχθηκε το πέρας της εκδήλωσης.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούσης, θέλησε να καταθέσει και ο ίδιος στεφάνι και ακολούθησε η παρέμβαση μελών του ΕΚ Αγρινίου και η επίθεση εναντίον τους από την αστυνομία.


Ανακοίνωση της Κ.Ο.Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

«Καταγγέλλουμε την οργάνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία σήμερα στην επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων θέλησε να καταθέσει στεφάνι στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου.
Ενέργεια η οποία βρήκε απέναντι της το εργατικό κίνημα και κατοίκους της περιοχής και τελικά αποτράπηκε.
Καταδικάζουμε την επίθεση που δέχθηκαν από αστυνομικούς στελέχη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και άλλοι εργαζόμενοι, καθώς και τις συλλήψεις που ακολούθησαν.
Η Φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, είναι ιδεολογικός και πολιτικός απόγονος του ναζισμού, υμνητής του Μεταξά και της χούντας των συνταγματαρχών.
Οι υπερασπιστές των ναζί που βασάνισαν, αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα, μεταξύ των οποίων χιλιάδες Πόντιους, δεν δικαιούνται να παρουσιάζονται σήμερα σαν υπερασπιστές του Ποντιακού Ελληνισμού και να επιδιώκουν να καταθέσουν στεφάνι στην εκδήλωση τιμής και μνήμης της ποντιακής Γενοκτονίας στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου. Μια μαρτυρική περιοχή που έχει υποφέρει από τις φασιστικές διώξεις.
Σε αυτή τη μαρτυρική περιοχή όπως και σε καμία άλλη, καμία θέση δεν έχει η Χρυσή Αυγή που οι αξίες της, είναι οι αξίες των Ταγμάτων Ασφαλείας και των φούρνων του Άουσβιτς, που μπροστά τους ποζάρουν και φωτογραφίζονται στελέχη της.
Αυτοί που με τάγματα εφόδου τραμπουκίζουν, κυνηγούν και χτυπούν μετανάστες, νέα παιδιά και εργαζόμενους, σπέρνουν το μίσος, το ρατσισμό και τη διχόνοια, χύνουν δηλητήριο στα μυαλά και τις ψυχές των παιδιών, ακόμη και στις πιο μικρές ηλικίες, δεν έχουν καμία δουλειά στον τόπο μας που έχει πληρώσει με ποτάμια αίματος τη δράση του φασισμού.
Ο λαός να μην ξεγελαστεί από τα επικοινωνιακά τους τερτίπια. Το δήθεν ενδιαφέρον για τους φτωχούς και αδύναμους, η οργάνωση συσσιτίων είναι απλώς προσωπείο. Έχουμε να κάνουμε με το σκληρό μηχανισμό του συστήματος που στήθηκε για να στηρίξει την πλουτοκρατία όταν το έχει ανάγκη και προετοιμάζεται συστηματικά με στόχο να χτυπήσει το εργατικό και το λαϊκό κίνημα μόλις χρειαστεί.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή η δράση της. Καλούμε το λαό, τα σωματεία, τους φορείς της περιοχής να απομονώσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και τη δράση τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου