Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Δήλωση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Α. Αρβανιτίδη και Β. Πανουτσάκου«Για τις Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και την στάση της Αυτόνομης Παρέμβασης στην έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μάη».

Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τον εμπαιγμό και την κοροϊδία προς τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Μετά την ακύρωση των όποιων αγωνιστικών διαθέσεων που εκφράστηκαν από 20.000 εκπαιδευτικούς στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, τώρα δεν προσήλθαν ούτε καν στην έκτακτη ΕΕ της ΑΔΕΔΥ που οι ίδιοι ζήτησαν και με θέμα: «Κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας την Παρασκευή 17 Μάη».
Πρόκειται για διπλό εμπαιγμό που περιφρονεί τους εκπαιδευτικούς και τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις εκφράστηκαν για αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης.Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ (Δευτέρα 13 Μάη) είχαν προτείνει να γίνει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17 Μάη ως απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών.
Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).
Ταυτόχρονα είχαν προτείνει και 24ωρη απεργία για την Τρίτη14 Μάη ως πρώτη και άμεση απάντηση στην επιστράτευση, πρόταση που τελικά έγινε αποδεκτή και που η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) όχι μόνο καταψήφισαν αλλά οργάνωσαν και απεργοσπασία για τη συγκεκριμένη απεργία πρωτοστατώντας και στηρίζοντας την πρωτοφανή απεργοσπαστική απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ- ΠΑΣΚ).
Στην μοναδική απεργία που τελικά προκηρύχθηκε και υλοποιήθηκε ως απάντηση στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών οι συνδικαλιστές της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ , των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν απεργοσπάστες!
Παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ για αναστολή της απεργίας όπως και την άρνηση της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ να προσέλθει στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ αντικειμενικά η πρόταση για απεργία στις 17 Μάη δε μπορούσε να τεθεί ως αντικείμενο απόφασης.»


                                           16-5-13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου