Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Έξω η Γαλλία από το Μάλι. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας


             ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  της  Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.          

                           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
                  ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

                             Θεμιστοκλέους 48, 106 81 Αθήνα 
                τ ηλ.: 210-3844853-54-78 Fax: 210-3844879  



                                
Ακόμα μια χώρα έπεσε θύμα της αδυσώπητης επιθετικότητας του σύγχρονου ιμπεριαλισμού, ειδικά του Γαλλικού. Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει τη θρασύτατη, απροκάλυπτη και ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι.
Επιστρατεύτηκε και πάλι, όπως θέλει η νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ, ο δήθεν κίνδυνος «τρομοκρατικών επιθέσεων» ώστε να συγκαλυφθεί η καπιταλιστική κρίση και ο άγριος ανταγωνισμός για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως έγινε στον πόλεμο του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Σομαλίας κλπ.
Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός, υπό την “σοσιαλιστική” κυβέρνηση, έχει και πάλι το θράσος να επικαλείται τις “δόξες” του βρόμικου πολέμου σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας.

Το Μάλι πληρώνει σήμερα τη φαγωμάρα της Γαλλίας, της ΕΕ με τις ΗΠΑ και με τις άλλες αναδυόμενες δυνάμεις. Από πολύ πριν, η ΕΕ έχει εκπονήσει επιθετική στρατιωτική στρατηγική για την Υποσαχάρια περιοχή, ο ΟΗΕ προετοίμαζε από πέρσι ακόμα επέμβαση για τις αρχές του Σεπτέμβρη.
Αυτούς τους ανταγωνισμούς έρχεται να προλάβει η γαλλική ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή. Ήδη ΝΑΤΟ και ΕΕ εκφράζουν αλληλεγγύη, ενώ ΗΠΑ, Αγγλία και Γερμανία τρέχουν να προλάβουν .

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν:


Έξω η Γαλλία από το Μάλι

Καμία εμπλοκή του ΝΑΤΟ , της ΕΕ και του Ευρωστρατού

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσει η βάση στη Σούδα, στο Άκτιο και τα Νατοϊκά στρατηγεία

Έξω τώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου