Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ο Άρειος Πάγος "ζητά τα ρέστα" από το Νίκο Μωραΐτη επειδή αντιτάχθηκε σε απολύσεις.Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ, Νίκου Μωραΐτη ζητά αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με αφορμή κινητοποίηση που έγινε το 2009, στο Αγρίνιο έξω από πολυκατάστημα παιχνιδιών. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρόδης με έγγραφό στη Βουλή των Ελλήνων ζητά απόφαση από το κοινοβούλιο για την άρση ή μη της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ για «παράνομη βία στο Αγρίνιο, τον Φεβρουάριο του 2009»
Η «παράνομη βία» του κ. Μωραΐτη, σχετίζεται με πανελλαδική κινητοποίηση που έγινε εκείνη την περίοδο, έξω από πολυκαταστήματα παιγνιδιών και συγκεκριμένα τα JUMBO. Στο Αγρίνιο, μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ είχαν προχωρήσει σε κατάληψη της εισόδου του πολυκαταστήματος και μετά από τις σχετικές μηνύσεις, η υπόθεση έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο και το αίτημα του αντεισαγγελέα.
Σφοδρή είναι η αντίδραση του ΚΚΕ που σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «τρομοκρατία» από την πολυεθνική.
Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, αναφέρει:«Η Νομαρχιακή Επιτροπή  Αιτ/νιας του ΚΚΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη και το λαό την πράξη της πολυεθνικής εταιρείας JUMBO περί συνέχισης της  τρομοκρατίας απέναντι σε αυτούς που παλεύουν υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Που πριν περίπου  δυο χρόνια βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου να μην περάσει η απόλυση συναδέλφου εργαζόμενου στην εταιρεία.
Μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Αιτ/νιας του ΚΚΕ Μωραίτης Νικόλαος για τον οποίο ζητήθηκε μετά από μήνυση του  Θεόδωρου Κατσικαλούδη να δοθεί άδεια της Βουλής των Ελλήνων για να του ασκηθεί δίωξη   για το αδίκημα της παράνομης βίας που τέλεσε στο Αγρίνιο στις 7-2-2009.
Το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο βουλευτής του ΚΚΕ είναι η έμπρακτη στήριξη και συμμετοχή του στην αγωνιστική στάση των εργαζομένων  διεκδικώντας να μην απολυθεί συνάδελφος.
Αυτό που θεωρείται αδίκημα από την εργοδοσία εμείς το ονομάζουμε υποχρέωση προς την εργατική τάξη.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ είναι αγωνιστές, τάσσονται με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων ΕΒΕ και των αγροτών. Δεν θα σταματήσουν να τους υπερασπίζονται και σε κάθε αγώνα τους μικρό ή μεγάλο θα βρίσκονται πλάι τους.
Η τρομοκρατία δεν άγγιξε, δεν αγγίζει και δεν θα αγγίξει το ΚΚΕ. Ούτε το οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο λαϊκό κίνημα. Θα μας βρουν απέναντί τους.»

Αναδημοσίευση από 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου