Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Ανακοίνωση Κ.Ο. Μεσολογγιου του ΚΚΕ: Η υποκρισία δεν έχει όρια

 



 Εν όψει της ψήφισης στην Βουλή του αντεργατικού εκτρώματος - νομοσχεδίου, κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αιτ/νίας πραγματοποίησε συνάντηση με το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου την Τρίτη 15 Ιούνη. 
  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μία μέρα πριν την πανεργατική απεργία που καλούσαν δεκάδες σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες σ' όλη την Ελλάδα ως κορύφωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων μπροστά στην ψήφιση του νομοσχεδίου και για την οποία δεν είχε πάρει απόφαση το Εργατικά Κέντρο, ούτε καν είχε καλέσει σε γενική συνέλευση για την κλιμάκωση της δράσης των εργαζομένων.
   Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νίας αναφέρει ότι στην συνάντηση αυτή “συμφωνήθηκε κι από τις δύο πλευρές ότι το εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη θα αποτελέσει ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα και θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη ταλαιπωρημένο εργατικό δυναμικό της χώρας.
"...Είναι ένα νομοσχέδιο κατά της κοινωνικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και στεκόμαστε ξεκάθαρα απέναντι.”
   Και τέλος ανέφεραν ότι : “Μόνη λύση η απόσυρση του νομοσχεδίου!!!!!”
   Άρα στην ψήφιση του Νομοσχεδίου στην Βουλή, με βάση και την ανακοίνωση θα καταλαβαίναμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει κατά του νομοσχεδίου...
  Το νομοσχέδιο που πέρασε τελικά, ψηφίστηκε επί της αρχής μόνο από τους κυβερνητικούς βουλευτές με 158 ψήφους υπέρ και 142 κατά. Ενώ για την ψηφοφορία επί του συνόλου των άρθρων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν μαζί με την κυβέρνηση πάνω από 50 άρθρα του νομοσχεδίου που βρήκαν θετικά, βαφτίζοντας έτσι διατάξεις με τις οποίες ενσωματώνονται Οδηγίες της ΕΕ, που είτε αποτελούν απλές διακηρύξεις που ακυρώνονται στην πράξη, από την επέκταση της εργασιακής ζούγκλας που προδιαγράφει το νομοσχέδιο είτε, υποκρύπτουν αντεργατικά μέτρα με φιλεργατικό δήθεν μανδύα.
   Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο και επί της αρχής και επί του συνόλου των άρθρων και κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και των άρθρων από το 55  έως το 125, αναδεικνύοντας τον άκρως αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου του οποίου τις διατάξεις οι βουλευτές του Κόμματος έκαναν φύλλο και φτερό. Ανέδειξαν ότι είναι προσαρμοσμένο στους στρατηγικούς στόχους του κεφαλαίου και της ΕΕ που αντιστρατεύεται τις λαϊκές ανάγκες και από κοινού στηρίζουν όλα τα άλλα κόμματα κάλεσαν τους εργαζόμενους με την οργανωμένη πάλη τους να το πετάξουν στα σκουπίδια, να περάσουν στην αντεπίθεση για το πραγματικά σύγχρονο, την πάλη για να ζήσουν σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες, με σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους και μείωση του εργάσιμου χρόνου.
   Το νομοσχέδιο το οποίο έχει απορριφθεί στην συνείδηση των εργαζομένων  οι απεργιακές κινητοποιήσεις σ' όλη την χώρα το έστειλαν ήδη εκεί που ανήκει .... στα σκουπίδια.
   Δικά σας τα συμπεράσματα.....


      17/6/2021 
ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου