Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ: Η κυβέρνηση φέρει την ευθύνη στο ακέραιο για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου!

 



  «Η κυβέρνηση φέρει την ευθύνη στο ακέραιο για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου!» σημειώνει η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, αναφορικά με τα δραματικά στοιχεία για το ποσοστό θνησιμότητας στη ΜΕΘ και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

   Η ανακοίνωση της ΤΟ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ αναφέρει:

 «Ύστερα από τα δραματικά στοιχειά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, για το ποσοστό θνησιμότητας στις ΜΕΘ του ΓΝ Αγρινίου, αλλά και συνολικά με τα θύματα του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, τις τελευταίες μέρες και ώρες, η κυβέρνηση προσπαθεί με όλους τους τρόπους να αποποιηθεί τις ευθύνες της.
Αποκορύφωμα σήμερα 4/6/2021 οι δηλώσεις των βουλευτών της ΝΔ, κ. Σαλμά και κ. Καραγκούνη, ότι ουσιαστικά για την κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο Αγρινίου και τη διαχείριση των κρουσμάτων της πανδημίας ευθύνεται αποκλειστικά ο διοικητής του Νοσοκομείου.
 Μάλιστα, ο κ. Σαλμάς ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, αυτοαποκαλέστηκε ως "ο άνθρωπος που έφτιαξε το Νοσοκομείο και τη ΜΕΘ" έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι "η κυβέρνηση ό,τι ζητήθηκε το έδωσε" και ότι "έγιναν χιλιάδες προσλήψεις".
  Είναι δεδομένο ότι οι βουλευτές της ΝΔ και η κυβέρνηση θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε:
  •  Ότι χρόνια τώρα το Νοσοκομείο Αγρινίου είναι υποστελεχωμένο από γιατρούς και νοσηλευτές, πριν ακόμα από την πανδημία, με αποτέλεσμα τον τελευταίο 1,5 χρόνο με το ξέσπασμα του κορονοϊού, να έχει φτάσει στα όρια του (το Νοσοκομείο, έχει ακόμα το οργανόγραμμα του παλιού).
  •   Όταν έγινε Νοσοκομείο Αναφοράς για Covid, η κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα στα αιτήματα φορέων, σωματείων, των ιδίων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο για να παρθούν εγκαίρως μετρά, για να μη μετατραπεί σε Νοσοκομείο μιας νόσου, κάτι που τελικά έγινε.
  •  Ότι υπήρχαν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, περιμένοντας μέρες για την εισαγωγή τους.
  •   Ένα Νοσοκομείο όπως αυτό του Αγρινίου, που αφορά πάνω από 120.000 ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή, στη φάση της πανδημίας δεν είχε μοριακό αναλυτή και μόλις 5 ΜΕΘ μέχρι πριν 2 μήνες (!!!!)
  •  Είχαμε δεκάδες περιπτώσεις, ιδιαίτερα την 1η φάση της πανδημίας, όπου πάντα σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θέσπιζε η κυβέρνηση, άνθρωποι που δεν είχαν νοσήσει ακόμα έχοντας όμως έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν υποβάλλονταν σε τεστ-covid στο Νοσοκομείο, τους παρέπεμπαν στον ΕΟΔΥ, που ήταν εξαφανισμένος και υποστελεχωμένος, με αποτέλεσμα να χαθεί κρίσιμος χρόνος για την ιχνηλάτηση και για την πιθανή θεραπεία σε όσους απαιτούνταν.
  •   Οι εμβολιασμοί που είναι απαραίτητοι για χτιστεί το αναγκαίο τοίχος προστασίας, 5 και πλέον μήνες μετά την έναρξή τους, είναι στο 14% του πληθυσμού στο Νομό.
 Η κυβέρνηση, όσο και να προσπαθεί να κρυφτεί, φέρει σήμερα την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας στην περιοχή. Ας σταματήσουν οι βουλευτές της τα επικοινωνιακά κόλπα για μερική απόδοση ευθυνών σε γραφειοκρατικά προβλήματα ή σε ανθρώπους που βρίσκονται επικεφαλής σε πόστα, έχοντας επιλεχθεί εξάλλου και από τους ίδιους να υλοποιήσουν την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, όπως γίνονταν και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
  Ο λαός της περιοχής μας, γνωρίζει πολύ καλά από την ίδια του την πείρα ότι παρά τα επικοινωνιακά τερτίπια, η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών επιλογών.
  Γνωρίζει πολύ καλά ότι τα μόνα ουσιαστικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είναι για να ενισχύσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και να τους διευκολύνει να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους».

από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου