Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

"Περιφέρεια γεμάτη αντιθέσεις": Για το Χρυσογιαλέικο




  Μπορεί να πέρασαν πολλά χρόνια που ένα ιδιαίτερο (από αρχιτεκτονική, μέγεθος και θέση) δημόσιο κτίριο, το Χρυσογιαλέικο, στεκόταν εκεί, αφημένο στο έλεος του χρόνου, να ερειπώνεται.
  Μπορεί επίσης να πέρασαν  όχι λίγα χρόνια, (απ' όταν “οι κρατούντες” αποφάσισαν επιτέλους να το συντηρήσουν), που παρέμενε επιβλητικό μα έρημο, μέχρι να αποφασιστεί η ορθή, αρμόζουσα και πρέπουσα χρήση.
 Μετά λοιπόν από σχεδόν μισό αιώνα αχρηστίας του κτιρίου, βρέθηκε η "ορθή χρήση". Να στεγάσει την επιχειρηματικότητα και μάλιστα να έχει και “θερμοκοιτίδα” για τις πρόωρα γεννημένες επιχειρήσεις.
  Τι και αν η πόλη (που φέρει επαξίως τον τίτλο της ιερής για την τεράστια συμβολή στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821) δεν έχει Δημαρχείο, το Πνευματικό - Πολιτιστικό - Αθλητικό Κέντρο είναι σε νοικιασμένο κτίριο, το κτίριο της βιβλιοθήκης είναι υπό κατάρρευση, οι πολλές και αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις και ερασιτεχνικές δημιουργίες στριμώχνονται στο Τρικούπειο. Η επιχειρηματικότητα είναι πάνω από όλα.
 Ίσως οι κρατούντες της Περιφέρειας θέλησαν με αυτή τους την ενέργεια να τιμήσουν το λογότυπο που φέρει: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας“ γεμάτη αντιθέσεις”. Αυτή κι αν είναι αντίθεση!!!
  Από όλους τους φορείς του κοινωνικού γίγνεσθαι του Μεσολογγίου διάλεξαν αυτόν, τον φορέα της επιχειρηματικότητας. Ίσως κάποιος “ρεαλιστής” εκτιμήσει καλλίτερα την ενέργεια: καπιταλιστική κοινωνία έχουμε, η επιχειρηματικότητα προηγείται τα άλλα όλα έπονται και πολιτισμός και αθλητισμός και κοινωνία και ...και...

                                           Μαργαρίτης Θόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου